Vedno ista zgodba. Ko želite biti za neki dogodek videti najboljše, se pojavi velik rdeč mozolj. In ravno takrat je vaša pričeska najbolj potrebna frizerja. Vam je kaj znano?


 lepotni triki

1.    Razdražena koža
Vas koža na obrazu ‘zateguje’, hitro postane rdeča in hrapava? Čim prej morate odstraniti tisto, zaradi česar postane takšna. Najboljši nasvet je uporaba mleka za čiščenje obraza, nato pa na kožo nanesite pH nevtralno kremo, ki jo bo pomirila in okrepila njeno naravno obrambo.

2.    Napad aken
Akne nastanejo kljub rednemu čiščenju obraza, v porah se nabirata nečistoča in maščoba. Za hitro pomoč uporabite poseben obliž, ki bo iz por ‘potegnil’ vso nečistočo.

3.    Utrujen obraz
Če je vaš obraz videti utrujeno in niste doma, zaprite oči in ga poškropite s termalno vodo. Ko pridete domov, skuhajte pol litra kamiličnega čaja. Ko se ohladi, vanj pomočite mini brisačko in jo za 10 minut položite na obraz. Koža si bo tako zelo hitro opomogla.

4.    Herpes, na pomoč!
Pogosto nastane ob najbolj neprimernem času, zaradi stresa ali ker se telo bori s povišano temperaturo. Takoj ko začutite, da se bo pojavil, ga namažite s kremo proti herpesu. Če ste ta trenutek zamudile, ga boste najlaže izsušile s pasto za zobe.

5.    Zatečene oči
Zbudile ste se tako zabuhle, da se ne morete pogledati v ogledalo. Iz hladilnika vzemite dve žlici, ki ste ju prehodno v njem hladile 10 minut. Z njima prekrijte oči in otekline kmalu ne bo več.

6.    Razpokane ustnice
Koža na ustnicah je tanjša kot na drugih delih telesa. Za prvo pomoč jih namažite z medom. Sicer pa jih morate zelo pogosto negovati z balzami za ustnice.

7.    Razmazana maskara

Ni videti ravno mikavno, če imate okoli oči polno črnih pikic. Posušene sledi najlaže očistite s čopičem, preostale pa namažite z balzamom za ustnice in jih obrišite s papirnatim robčkom.

8.    Preveč poudarjene obrvi
Če ste se pri frizerju posvetlili, imajo vaše obrvi še vedno naravno barvo. Lahko so pretemne in pregoste, kar pa vas bo naredilo nenaravno in precej grobo. Presenečeni boste nad učinkom, če boste kos vate, na katerega ste dale sredstvo za odstranjevanje ličil, močno utrle v obrvi.

9.    Bled obraz
Obraz bo manj bled, če boste uporabile lep, nežen ten kreme za samoporjavitev. Druga možnost pa je, da čez dnevno kremo z velikim čopičem rahlo nanesete puder barve zemlje.

10.    Gube ‘jeze’ na čelu
Pomaga lahko nekoliko obrazne gimnastike. Položite dlani na čelo tako, da spodnji del dlani prislonite na obrvi in tako nekaj časa močno držite. Nato pogledate v tla in istočasno dvignite čelo v nasprotno smer. Sprostite obraz po vsaki vaji tako, da obrvi nekajkrat hitro dvignete in spustite.

11.    Svetleča koža na obrazu
Nesrečno T-območje čez dan postane precej vidno. Ne skrbite, priskrbite si matirane blazinice za obraz in z njimi nežno vpijte maščobo.

12.    Utrujenost
Kadar ste utrujeni in napeti, vam lahko pomaga akupresura s prsti. Roke namažite z malo kreme in nekaj minut ritmično masirajte trikotnik med palcem in prstancem. Še boljši učinek bo, če boste to naredili na svežem zraku in nekajkrat globoko vdihnili in izdihnili.

13.    Slab spanec
Za čim boljši spanec si, preden ležete v posteljo, naredite seznam vseh nalog in obveznosti, ki vas čakajo naslednji dan. Pred spanjem dobro prezračite sobo, temperatura zraka naj ne bo višja od 18 stopinj Celzija. Dobro jo tudi zatemnite.