Suha koža v teh mrzlih dneh je pogosta težava marsikatere osebe. Zaradi mrzlega zraka in toplih prostorov povrhnjica razpoka, kar povzroča rdečico in nepotrebno bolečino. Kako se lahko tem neprijetnostim izognemo oziroma, kako si pomagamo pri nastali težavi?

Vsekakor je pravi odgovor pravilna nega obraza. Brez pravega čiščenja in bogate kreme za obraz ne gre. V mrzlih dneh so predvsem izpostavljene roke. Te lahko hitro postanejo hrapave in 'zategnjene'. Zaščitimo jih z rokavicami, vendar velikokrat nam situacija ne omogoča nošenja rokavic. Kako naprej? 

Najprej se posvetite umivanju rok. Z rok odstranimo vso odvečno umazanijo in si kasneje doma pripravimo kuro iz limon. 

limona

Kaj potrebujete za limonino kuro?
Limonin sok zmešajte z žličko sladkorja in zmes namažite na roke. Nežno masirajte ter sperite s toplo vodo. Tako bodo vaše roke nahranjene z vitaminom C in koža bo doživela odličen naravni piling. Bodite pazljivi, da nimate ran, sicer vas bo postopek pekel. Med kuro naredite vsaj tri dni razmika in nato mešanico pričnite uporabljati tudi za obraz. 

Kako pripravimo kuro za obraz?
Limono nareženo na četrtine in za dve uri namočimo v mrzlo vodo ter nato iztisnemo sok. Mešanico prelijte v skledo in vanjo pomočite roke. Med namakanjem si lahko masirate obnohtno kožico. Po končani kuri si privoščite vitaminsko kremo.

Seveda ne smemo pozabiti, da je potrebno tudi pozimi zaužiti dovolj tekočine, saj zdravje prihaja od znotraj.