SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
60 dag govedine od stegna, 2 srednje velika paradižnika, 2 zeleni papriki, 30 dag čebule, 2 stroka česna, 4 žlice olja, 2 žlici sladke rdeče paprike, malo kisa, sol, sveže zmlet poper, 1 žlička kumine in 60 dag moknatega krompirja.

 

Meso oplaknemo, do suhega popivnamo in narežemo na kose, velike za palec. Paradižnika za 30 sekund potopimo v krop, prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in narežemo na ploščice. Papriki razpolovimo, očistimo in operemo. Polovice narežemo na rezance. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in zelo drobno sesekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo opražimo, da postekleni. Dodamo česen in začimbno papriko in med mešanjem pražimo samo nekaj sekund. Zalijemo z malo vode in prilijemo malo kisa. Temeljito zmešamo in dodamo meso, paradižnik in zelenjavno papriko. Začnimo s soljo, poprom in kumino, zmešamo in kozico pokrijemo. Na šibkem ognju dušimo do mehkega. Medtem ko se meso in zelenjava dušita, krompir olupimo, operemo in narežemo na podobno velike koščke kot meso.
Ko je meso mehko, dodamo krompir in prilijemo malo mrzle vode. V pokriti kozici dušimo še toliko časa, da se tudi krompir zmehča. Enolončnico poskusimo, po potrebi dosolimo in dopopramo. Ponudimo zelo vročo. Poleg damo kruh. Enolončnica je pekoča. Če želimo milejšo, vzamemo pač manj začimbne paprike.