SESTAVINE ZA 8 OSEB:
8 piščančjih beder, 2 žlički koriandrovih semen, 2 žlički belih poprovih zrn, 2 zvezdasta janeža, 1 žlička cimeta, sol, 3 limone, 1 od teh nepovoskana, 2 žlici medu, maščoba za pekač in šopek zelenega peteršilja.

 

Piščančja bedra oplaknemo pod mrzlo vodo in do suhega popivnamo. V možnar damo koriander, poper, zvezdasti janež, cimet in sol ter vse skupaj zdrobimo. V skodelici zmešamo začimbno mešanico, sok 2 limon in med. Z marinado premažemo piščančja bedra, jih pokrijemo in čez noč mariniramo v hladilniku. Naslednji dan pečico segrejemo na 200 stopinj C. Pekač namastimo in nanj zložimo marinirana bedra. Pekač potisnemo v pečico in bedra pečemo 30 do 40 minut, da lepo porjavijo. Medtem ko se pečejo, peteršilj oplaknemo pod mrzlo vodo in temeljito otresemo. Listke potrgamo s stebelc in sesekljamo. Nepovoskano limono operemo z vročo vodo, temeljito zdrgnemo s prtičkom in narežemo na kolesca. Pečena piščančja bedra potresemo s peteršiljem in okrasimo z limono. Takoj ponudimo.

Z mariniranjem, ki se spogleduje z azijskimi kuhinjami, damo piščančjemu mesu drugačen okus, kot smo ga vajeni. Recept je za 8 oseb, ker je zelo primeren za pogostitev, "za pokušino" pa seveda lahko spečemo samo eno ali dve bedri. Vendar ne na velikem pekaču, ampak na ustrezno manjšem, da se sok ne bo popolnoma pokuhal.