Kot večina mater ste verjetno opravili svoj pošten delež govorjenja o treniranju spanja in rutini ure spanja. Ustvarjanje vedenjskega vzorca pri pomirjevanju vašega otroka je ključ do vzpostavitve dobrih spalnih navad pri vašem dojenčku.

Masaža dojenčka

 

Pomiritvena masaža pred spanjem in rutina, ki jih sledi vsak večer, pomaga dati vašemu dojenčku občutek kdaj je čas, da zaspijo. Sčasoma jim to pomaga, da se lažje umirijo. Še več, je odličen način, da se povežete z vašim dojenčkom po koncu dolgega dneva. Konec koncev je čas, ki ga preživite s carkljanjem, petjem uspavank in tihim branjem najboljši in najbolj miren čas, ki ga boste preživeli z vašim dojenčkom.


Koristi za mamo in dojenčka

Masaža dojenčka je lahko zelo koristna, ko dojenčku pomagate spati dlje in bolje. To pa tudi za vas pomeni več spanja – po vsej sreči celo noč! Ne samo da masaža pred spanjem dojenčku pomaga sprostiti stres, ki se dnevno nabere ob vseh novih izkušnjah, ampak mu tudi omogoči, da se sprosti in uživa ta poseben trenutek v tišini.

Materam je že od nekdaj koristilo, da so fizično ostale blizu svojega otroka – med dnevnimi opravki so jih nosile na hrbtu. Obilica koristi, povezanih s konstantnim stikom z vašim otrokom in nedavne študije so pokazale, da ima masaža pozitivne učinke na sposobnost dojenčka, da se lažje sprosti in prespi noč.

Raziskave o masaži dojenčka in sivkinem olju

sivka

Raziskava o vplivu masaže na zmanjševanje pojavnosti težav s spancem pri otrocih, ki sta jo izvedle Tiffany Field in Maria Hernandez-Reif’s (2007), je pokazala kako koristna je lahko masaža dojenčka pred spanjem.

Sklep raziskave je, da so otroci v skupini, ki je bila deležna masaže, pokazali manj težav pri spanju, prav tako pa so za to, da zaspijo, potrebovali manj časa. Dojenčki, ki so bili pomirjeni na tak način, uživajo globlji in bolj miren nočni spanec, kar se posledično prenese tudi na vas.

Aromaterapija za dojenčke

Učinke masaže pred spanjem lahko dodatno izboljšamo z dodatkom olj v dojenčkovo spalno rutino, še posebej z uporabo sivkinega olja pred spanjem. Raziskava, ki jo je opravila TIffany Field et al (2008), je pokazala, da sivkino olje zmanjšuje nivo kortizola (stres) tako otroku kot materi, količino joka in povečuje kvaliteto spanca.

Poskusite z vpeljavo rutine treniranja spanca, ki vključuje masažo dojenčka in sivkino aromo, z uporabo Mumma Love Organskega Otroškega Aromaterapevtskega Čudežnega Olja, za miren nočni spanec vašega malčka in vas.