Odlična maska za obraz, ki izgleda kot zajtrk! Vse sestavine lahko kupite v vašem lokalnem supermarketu. Banana vlaži in pomirja, jagoda pa čisti in lušči vašo kožo. Z rednim nanašanjem te poživljajoče maske za obraz iz banane in jagode si boste zagotovili svetlo in zdravo polt.

Maska za obraz iz banane in jagod

Jagode vsebujejo elagično kislino, ki je prevladujoč fenolni antioksidant (vrsta antioksidanta, ki ga najdemo samo v rastlinski hrani) v jagodah. Lepotni izdelki, ki vsebujejo elagično kislino, zagotavljajo veliko koristi, kot na primer manjšanje gub, povečana izdelava kolagena in nudenje zaščite pred UV žarki.

Sestavine:

1 banana

5 jagod

1 žlica medu

2 žlici naravnega jogurta

Navodila:

1. Operite vaše jagode, še posebej, če niso organske. Zmečkajte banano in jagode v skledi. To lahko naredite z roko ali strojčkom za sadje.

2. V dvojnem kotlu rahlo segrejte med, da postane tekoč. Bodite pazljivi, da medu ne segrejete preveč -  
potrebujete le rahlo segretega, saj bi se ob prevročem lahko poškodovali. Da preverite temperaturo, ga malo nanesite na kožo na notranji strani vašega zapestja. Če je prevroč, ga pred uporabo ohladite na primerno temperaturo.

3. Zmešajte segreti med in jogurt z zmečkanim sadjem.

4. Lase si potegnite nazaj in operite vaš obraz in vrat, da bosta čista pred nanosom maske za obraz. Nanesite masko po celem obrazu in vratu. Izogibajte se oči in ust. Pustite za približno 20-25 minut. Ta čas porabite za sprostitev. Sperite masko iz obraza in se nežno obrišite do suhega.

5. Priporočljivo je, da te maske ne uporabljate več kot enkrat do dvakrat na teden. Najbolje jo je porabiti takoj, vendar se bo v hladilniku ohranil še 1-2 dni.

Nanosi:  2

Čas priprave :    25 Minut

Namen uporabe: Obraz

Vrsta recepta : Maska za obraz

Sestavine : Banana, med, jagode, jogurt