Papaja je zelo zdrav sadež. Rečejo mu tudi angelsko sadje. Vsebuje vitamina C in A, kalij in magnezij. Uporablja se kot sestavina v lepotnih pripravkih, saj odstranjuje mrtve celice in da mehko, sijočo ter čisto kožo.

papaja


Tukaj so recepti za vse vrste kože:


1.Obrazna maska iz papaje za suho kožo: Dva majhna kosa zrele papaje, dodajte žlico mleka in medu. Zmešajte in nanesite na vaš obraz in vrat. Pustite za 20 minut. Sperite s hladno vodo. Deluje kot vlažilec.

2.Obrazna masko za staro kožo: - Zmešajte 2 žlici pulpe zrele papaje z eno žlico medu in pol žlice sandalovine. Nanesite na vaš obraz in vrat, pustite za 20 minut in sperite s hladno vodo.

3.Obrazna maska iz papaje za mozolje in mastno kožo -  2 žlici zrele papaje in Multani mitti (suknjarske gline), zmečkajte ter nanesite na obraz. Pustite, da se posuši nato sperite s hladno vodo. Spremembe so opazne takoj. Ta terapija naj traja nekaj dni. Multani mitti vpije odvečna olja, papaja pa da mehkobo. Dobra maska proti aknam in mozoljem.

4.Obrazna maska iz papaje za vse vrste kože – zmečkajte 2 kosa zrele papaje z 2 žlicama glea Aloje Vere ter nanesite na vaš obraz. Pustite za 20 minut, nato sperite s hladno vodo. Ta maska nadzira olja in suhost vaše kože.

5.Obrazna maska iz papaje za pigmentacijo: 2 žlicama pulpe papaje dodajte 10-12 kapljic limoninega soka. Dobro zmešajte, nanesite na obraz in vrat. Pustite za 20 minut, nato sperite z mlačno vodo. Po nekaj dneh bodo pigmentirani deli izginili. Dobili boste nežno in mehko kožo.

Uporabite tisto, ki ustreza vaši vrsti kože. Ne pozabite deliti in komentirati.