SESTAVINE ZA 3/4 LITRA OMAKE:
450 g govedine, 1 čebula, 2 žlici olivnega olja, 1 velika pločevinka olupljenih paradižnikov, 150 g paradižnikove mezge, 1 lovorov list, 1 žlička suhe bazilike, sol in sveže zmlet poper.

 

Meso oplaknemo, do suhega popivnamo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo, razrežemo na četrtine in v strojčku sesekljamo z univerzalnim nožem. V veliki kozici segrejemo olje, stresemo nanj čebulo in jo počasi pražimo približno 5 minut, da se zmehča. Medtem meso stresemo v strojček (nič hudega, če je v njem še kak koščke čebule) in ga sesekljamo. Dodamo ga čebuli in med občasnim mešanjem počasi pražimo 10 do 15 minut, da porjavi. Medtem paradižnike in tekočino iz pločevinke preložimo v strojček in obdelamo z univerzalnim nožem. Zlijemo k mesu, dodamo paradižnikovo mezgo, lovorov list, baziliko, sol in poper. Temeljito zmešamo in zavremo. Vročino znižamo in omako odkrito počasi kuhljamo toliko časa, da se lepo zgosti. To traja dolgo, uro do uro in pol, ampak v tem času se razvije slasten okus.