SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
500 g drobno zmlete puste govedine, 2 jajci, 1 žlica jedilnega škroba, približno 8 žlic sojine omake, ¼ žličke zmletega ingverja, 3 žlice olja, 3 šalotke, 1 majhna rdeča paprika, 2 cm dolg košček sveže ingverjeve korenike, 50 ml čiste juhe, 2 žlici kisa, 1 žlica sladkorja in po potrebi sol.

 

Meso, jajci, škrob, 2 do 3 žlice sojine omake in zmlet ingver temeljito zmešamo. Iz mesnega testa oblikujemo 12 kroglic. V ponvi segrejemo olje, položimo nanj kroglice in jih na srednje močni vročini pečemo približno 10 minut. Vmes jih večkrat obrnemo. Pečene s penovko preložimo na krožnik in damo na toplo. Šalotke olupimo in narežemo na tanke obročke. Papriko razpolovimo in očistimo. Polovici operemo in počez narežemo na ozke rezance. Svežo ingverjevo koreniko olupimo in zelo drobno sesekljamo. Vse troje stresemo v ponev, v kateri smo pekli kroglice, in med mešanjem opražimo. Prilijemo preostalo sojino omako, juho in kis ter dodamo sladkor. Zavremo in kuhamo 3 minute. Omako poskusimo in po potrebi dosolimo. Ponudimo jo k mesnim kroglicam, za prilogo pa seveda pripravimo riž.