V želji po zdravih in močnih laseh, se dostikrat poslužujemo mnogoterih nasvetov, nemalokrat pa kupimo tudi kozmetične izdelke, ki nam obljubljajo praktično vse - povrnjen sijaj, žametno mehkobo, sijoče lase z volumnom in še in še bi lahko naštevali.

močni lasje


V kolikor se v svoje lase ne poglobimo dovolj, hkrati pa izbiramo kozmetične izdelke brez dobrega premisleka, se lahko spustimo v začaran krog kateremu kar ni in ni konca. Na trgu lahko najdemo izdelke za mastne lase, za suhe, za lase brez sijaja in še marsikaj.


Razkrivamo en sam korak v pravo smer

Prvi in tudi edini korak, ki bo za nego vaših las ključen, je zagotovo uvrstitev vaših las v določen tip. Ko boste pridobili ta izredno ključen podatek, se boste lahko podali na lov za izdelki, ki bodo vašemu tipu las ustrezali, na ta način pa boste sebi in svojim lasem zagotovili ultimativno izkušnjo in nego.

Razkrivamo pet tipov las:

1. Zdravi lasje: odlikuje jih prožnost, sijaj in lesk, njihovo oblikovanje pa nikakor ni težavno. Konice niso razcepljene in se ne lomijo. Priporočamo vam uporabo šampona Go&Home, ki s pomočjo tirolske gorske izvirske vode, izvlečka prosenih semen, prosenih beljakovin in ekološkega jabolčnega soka kožo nežno očisti in jo naredi mehko, lase pa ohrani voljne.

2. Suhi lasje: prepoznamo jih po polomljenih in razcepljenih konicah, na lasišču se lahko pojavi tudi prhljaj. Suhe lase je prav tako težko oblikovati. Priporočamo vam uporabo kremastega balzama Marilou Bio, ki z jojobinim oljem in aloe vero pomaga pri razpletanju las in njihovem glajenju. Zgladi razcepljene in polomljene konice in jih s pomočjo aloe vere obnavlja in zaščiti pred ponovnim lomljenjem.

3. Mastni lasje: na pogled delujejo vlažni, lepijo se na lasišče, hitro postanejo umazani, na lasišču pa je lahko prav tako prisoten prhljaj. Naravna rešitev za vaše mastne lase se lahko skriva v sodi bikarboni - žličko te zmešajte z vodo in mešanico vtrite v lasišče. Sperite jo z vodo ali pa mešanico vode in jabolčnega kisa.

4. Mešani lasje: maščoba se pri mešanem tipu las ne razporedi enakomerno, zato ga prepoznamo po značilno mastnemu zgornjemu delu lasu in suhi konici. Priporočamo uporabo šampona Marilou Bio, ki s pomočjo ekološko pridelanega medu in aloe vere nežno umije vaše lase, hkrati pa jim vrne izgubljen sijaj in vitalnost. Aloe vera blagodejno vpliva na lasišče in lase globinsko vlaži, med pa jih zaščiti.

5. Oslabeli lasje: težko se jih oblikuje, gre za hrapave lase, ki so izgubili lesk in sijaj. Priporočamo vam uporabo kremastega balzama , ki z jojobinim oljem in aloe vero pomaga pri razpletanju las in njihovem glajenju. Zgladi razcepljene in polomljene konice in jih s pomočjo aloe vere obnavlja in zaščiti pred ponovnim lomljenjem.

Ko boste odkrili, v katerega izmed tipov spadajo vaši lasje, pa vam svetujemo, da se kar pogumno podate na lov za najbolj primernimi izdelki, ki bodo vašim lasem povrnili zdrav izgled in prožnost.

Si vedela, da lahko mladostnejši videz dosežeš že z minimalnimi spremembami? Vabimo te k prenosu popolnoma , v kateri boš le z enim klikom pridobila dragocene nasvete za izboljšanje počutja, videza in koristne nasvete glede uporabe kozmetičnih izdelkov nasploh.