Nega po britju je nujno uporabljati zato, da preprečite vnetja. Večina moških še vedno najraje uporablja vodice po britju, ki kožo razkužijo in odišavijo. Vse bolj pogosto pa nekateri uporabljajo tudi balzame, ki ne vsebujejo alkohola in so predvsem primerni za občutljivo kožo. Na trgu pa se pojavljajo tudi kreme po britju, ki kožo še intenzivneje negujejo, saj so obogatene z negovalnimi sestavinami, kožo pa oskrbujejo z vlago.  Vse več je torej izbire tudi na področju moške kozmetike. Moški, gotovo boste le z malo truda našli primerne proizvode zase, da imamo ženske rade negovane moške, pa je že tako ali tako jasno.

moska nega

Nega moške kože

Mi vam zaupamo katere izdelke moški mora imeti, da bo lep in šarmanten. 

Moški imeti morate:
- ustrezno peno za britje
- kvaliteten brivnik
- kremo za po britju, ki ne vsebuje alkohola
- kremo za občutljivo kožo

To so osnovne stvari, ki bi jih naj imel moški, seveda pa jih more tudi uporabljati. Pred britjem nanesete peno za britje, malce pustite na koži, da jo omehča, nato z mlačno vodo splaknite brivnik in nežno obrijte. Po britju nanesite kremo za po britju, lahko jo nanesete tudi še par uric po britju, če se vam zdi da je koža suha.  Za vsakodnevno uporabo pa uporabljajte kremo, ki je primerna za vaš obraz, pomembno je, da je vlažilna, hranljiva in brez alkohola.

Balzam ali vodica po britju

Tako vodica kot balzam po britju se razlikujeta po delovanju. Oba sta namenjena negi kože obraza po britju. Vodice vsebujejo alkohol in so močneje parfumirane in dajejo svež a pekoč občutek. Balzami pa so negovalni in primerni za občutljivo kožo. Dodane so tudi sestavine, ki vlažijo, pomirjajo in varujejo pred prostimi radikali. 

Moški nohti

Sem spadajo tudi nohti, ki so velikokrat okrušeni, zelo kratki in poškodovani. Kako prepričati svojega moškega da neguje svoje nohte in kako naj jih sploh neguje?  Prvo kot prvo ne pričakujte, da bo vaš moški nad idejo o negi nohtov navdušen. Zagotovo se mu bo v glavi najprej zavrtel film kako mu lakirate nohte. Povejte mu, da nega ni samo lakiranje in sijoč izgleda ampak marsikaj drugega. Najbolje je, da mu prvič vi pokažete kako negovati nohte in obnohtno kožico. Naredite mu kopel za roke in vanju vsujte nekaj soli. V tem naj namaka roke pol ure, da se bo koža lepo zmehčala.  Nato mu lepo nežno odstranite odmrle celice, oblikujte obnohtno kožico. Nohte mu skrajšajte vendar ne čisto do konca. Malce mu jih še spilite in potem na roke vmasirajte kremo.  Povejte dragemu, da so zdaj njegove roke veliko lepše in bolj seksi in da zdaj pričakujete takšno nego.

Neprijeten vonj pod pazduho

Pomagate si lahko kar s sodo bikarbono, ki je v vsaki kuhinji. Postopek pa je naslednji: Dobro umijte predel pod pazduho in odstranite dlake. Potem dobro posušite in nanesite preko malo prahu sode bikarbone. V primeru, da ste se ravno obrili se lahko zgodi da bo predel malo pordečil in bil občutljiv. Prah sode bikarbone nanesite na predel pod pazduho dvakrat do trikrat tedensko.