Vedno več moških se odloča za operativne posege, s katerimi si želijo zagotoviti lepši in mladostnejši obraz, svoje telo pa izklesati po idealu antičnih grških kiparskih umetnin; lepotne operacije so torej obsedle tudi tisti del človeške populacije, ki se še nikoli poprej ni tako intenzivno ukvarjal s svojo zunanjostjo.

moske lepotne operacije 

Z izjemo staroegipčanskih in še katerih že davno pozabljenih civilizacij seveda, kjer so tudi moški v prvi vrsti stavili na svojo zunanjost in z lepotičenjem in nego vzdrževali svojo podobo. Današnji moški se ponovno ozirajo za že skoraj pozabljenimi rituali moške nege in ob močno razširjeni ponudbi estetske kirurgije za izpopolnjevanje svojega videza in odpravo svojih »pomanjkljivosti« izkoriščajo tudi slednjo.Dejstvo je, da si tudi moški želijo privlačnejšega videza, ki jim bo pomagal tako pri odnosih z ljudmi, napredovanju v službi in nenazadnje pri iskanju partnerke. Skrb za videz torej tudi pri moških vsekakor ni več tabu tema in dejstvo, ki bi se ga sramovali, temveč njihov velik »projekt«, ki bo iz njih izpilil sodobnega in uspešnega moškega.

Liposukcija je ena izmed najbolj priljubljenih popravkov v estetski kirurgiji in to prav pri obeh spolih; razlika je le v delih telesa, kjer si posamezniki tega popravka želijo. Ženske se najštevilčnejše odločajo za liposukcijo na stegnih, moški pa se največkrat odločajo za izsesavanje maščob na trebuhu. Moški so prav tako »ljubitelji« lepotne operacije nosu, zmanjšanja maščobe na prsih, popravkov vek in transplantacije las.

Dejstvo je, da imajo vsekakor tudi moški, kakor tudi ženske - svoje upravičene razloge za odločanje za estetsko kirurgijo; ginekomastija, oziroma maščoba na moških prsih, ki včasih bolj spominja na ženske dojke kot na moške prsi, pri moških povzroča velike psihične probleme in frustracije. Odprava tega problema je možna le s plastično operacijo, pri kateri kirurg izsesa lokalizirano maščobo in pacientu zagotovi normalen, moški izgled prsi.

Vedno več moških pa se odloča za pomlajevanje obraza, saj je trend »ostati večno mlad« dosegel svoj višek tudi pri njih; številka moških, ki se odločajo za tak poseg, iz leta v leto vztrajno narašča, najbolj številčno pa se za lifting odločajo pacienti med 40. in 58.letom. Omeniti velja še, da se moška koža stara počasneje kot ženska, saj je moška koža debelejša in tako odpornejša; kljub temu pa kot že rečeno, število pacientov moškega spola raste, saj si tudi moški želijo biti vedno mlajši in mlajši.

Plešavost pri moških ostaja problem, ki je najbolj učinkovito rešljiv le s pomočjo plastične kirurgije. Zdravi mešički las se vsadijo na mesta, kjer so zaradi plešavosti odmrli in po določenem času, ki mora preteči - ti mešički tvorijo nov, popolnoma svoj las. Ta metoda presajanja las je najbolj razveselila tisti del moške populacije, kjer je plešavost nekakšna družinska tradicija. Do nedavnega so imeli plešasti moški na izbiro le neučinkovite šampone, ampule in druge zadeve, ki dejansko niso niti niso mogle, narediti ničesar v smeri zmanjševanja plešavosti, sploh pa ne na področju njegove odprave. Zdaj je tako moškim na voljo transplantacija las, ki je učinkovita in trajna.

Moški so postali veliko bolj nečimrni in samozavedajoči se svoje zunanje podobe. Upravičeno torej lahko rečemo, da tako kozmetična industrija, plastična kirurgija in pa seveda wellness korporacije, igrajo v njihovem življenju prav tako veliko vlogo kot v ženskem.