SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
2 po približno 600 g težki kumari, sol, sveže zmlet poper, 1 žemlja od prejšnjega dne, 1 kroglica (125 g) mocarele, 1 šopek bazilike, 2 stroka česna, maščoba za posodo, 500 g zmlete svinine, 1 jajce in 200 ml čiste zelenjavne juhe iz koncentrata

 

Kumari operemo, olupimo in po dolgem razpolovimo. Z žlico izpraskamo semena (glej sliko). Polovice kumar zunaj in znotraj posolimo in popopramo. Žemljo namočimo v mrzlo vodo. Mocarelo narežemo na kockice. Baziliko oplaknemo pod mrzlo vodo in temeljito otresemo. Nekaj listkov prihranimo za okras, druge sesekljamo. Česen olupimo in stremo. Pečico segrejemo na 200 stopinj C. Nepregorno posodo namastimo. Mesu dodamo ožeto žemljo, jajce, sol, poper, česen in sesekljano baziliko. Vse skupaj ugnetemo v nadev. Dodamo kocke mocarele in rahlo zmešamo. Polovice kumar napolnimo s pripravljenim nadevom in položimo v posodo. Prilijemo juho in posodo postavimo v segreto pečico. Nadevane kumare pečemo 35 do 40 minut. Pečene okrasimo s prihranjenimi listki bazilike in ponudimo s slanim krompirjem.