SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
Za testo: 500 g moke, 30 g kvasa, 1 žlička soli in približno 300 ml mlačne vode; moka za delovno površino in olje za pekač.
Za nadev: 300 g rikote, 150 g suhe salame, 1 krogla (150 g) mocarele, 2 jajci, 3 žlice sveže naribanega parmezana, sol, sveže zmlet poper in 2 žlici olja.

 

Moko stresemo v skledo. Na sredini naredimo vdolbino. Pokrijemo z malo moke, skledo pokrijemo s prtičkom in počakamo, da kvasni nastavek dovolj naraste. To vidimo po tem, da na njem nastanejo razpoke. Takrat dodamo preostalo vodo in sol ter ugnetemo voljno testo. Razdelimo ga na 4 dele, te oblikujemo v krogle in jih položimo v skledo. Pokrijemo jo s prtičkom in postavimo v hladno pečico. Tam naj testo vzhaja vsaj uro in pol. Delovno površino malo pomokamo in na njej kose vzhajanega testa posamič razvaljamo v kroge. 
Rikoto zdrobimo, salamo narežemo na ozke trakove, mocarelo grobo naribamo, jajci ubijemo in raztepemo. Zmešamo rikoto, parmezan, salamo, mocarelo in jajci. Nadev še malo dosolimo in popopramo. Razdelimo ga na testene kroge in pazimo, da ostane približno 2 cm širok rob prazen. Kroge prepognemo na pol in ob robovih stisnemo. Nastale žepe položimo na naoljen pekač in pokapljamo z oljem. Pekač potisnemo v pečico, ki smo jo segreli na 250 stopinj C, in žepe pečemo 20 do 30 minut. Takšnim žepom pravijo v Italiji calzone. Iz opisanega testa pečemo tudi pice (navedene količine zadostujejo za 4 manjše pice ali za eno veliko, ki jo spečemo v pravokotnem pekaču iz pečice).