Da bi temu naredili konec, se prepustite našim nasvetom. Vaše vzdušje in odnos do službe boste lahko le z malo truda popravili.


sluzba

Privoščite si dober in slasten zajtrk. Banana, mandlji in podobno izboljšujejo vaše razpoloženje. Med zajtrkom načrtujte kako boste preživeli čas ko se vrnete iz službe. Če imate otroke, jim pripravite dober zajtrk, da bodo tudi oni z veseljem odšli v nov dan. Partnerja pa poljubite in mu z nasmehom na obrazu zaželite lep dan.

Vstanite kakšne pol ure prej in si vzemite čas zase in naj priprave na službo potekajo v miru.

Službi s sodelavci sodelujte in si pomagajte med sabo. Tudi, če vaša sodelavka nima kaj prida razvitih delavnih navad in vas s tem spravlja ob živce na to pozabite. Bodite ji vzgled. Kdo ve? Morda bo že jutri ona vaš vzgled.

In najvažnejše: Ne opravljajte, razen sami pri sebi. Tako si lahko hitro nakopljete kakšno nezaželjeno sovraštvo, kar pa ne bo dobro vplivalo na vaše zadovoljstvo, ki ga želite doseči na delovne mestu.

Delo, ki vam je manj ljubo opravite v dopoldanske času, za popoldan oziroma za zadnje ure službe, si pustite delo, ki vam je ljubše ali lažje.Če vas delo preganja se nikar ne vznemirjajte. Raje globoko vdihnite in izdihnite. Tako se bo vaša notranja napetost sprostila pa tudi možgani bodo dobili več kisika, in bodo tako hitreje in učinkoviteje delovali.

Spoštujte nadrejene. Tudi oni opravljajo delo, kot vi. In vsak stori napako. Zato si ne jemljite k srcu, če kdaj niso zadovoljni z vašim delom. Bodite prijazni in grajo sprejmite z nasmeškom, pa čeprav bi ga tisti trenutek najraje zmleli v prah.

Spoštljiv odnos, prijazen pogled bo dal nadrejenim vedeti, da jih spoštujete.

In najpomembneje: Ko pridete domov, službo izklopite iz svojih misli in se posvetite sebi ali svoji družini. Nikar ne pustite, da vam neprijetni službeni dogodki pokvarijo dan ali ga celo zaradi tega vi pokvarite vašim družinskim članom.

Pojdite na izlet, na sprehod privoščite si nakupovanje ali frizerja.

Tako boste nabrali novih moči za naslednji dan.