Najboljša nega kože za vse vrste kože

Je vaš obraz sijoč? Ali imate po vaši T-coni mozolje in ogrce? Navadno najstnice trpijo za mastno kožo. Včasih lahko vremenske spremembe povzročijo suhost kože. Posvečanju pozornosti vaši koži in poslušanju, kaj vam sporoča, je eden prvih korak k ugotavljanju kateri izdelek je pravi za vas.

Vrsta kože 1: Mastna in nečista koža

Lastnosti:

Vaš obraz izgleda bledo, svetlo in ima široke pore. Mozolji in ogrci se razširijo po vašem čelu, nosu in bradi. Vaša koža proizvaja dodaten sebum, ki lahko povzroči zamašitev por, s tem pa izbruh mozoljev in ogrcev. V določenih življenjskih obdobjih gre vaše telo čez veliko hormonskih sprememb. Te so odgovorne za spremembe na vaši koži in so lahko skriti vzrok za povečano oz. preveliko proizvodnjo olj.

Nasvet za nego:

Ne stiskajte mozoljev, saj bo to povzročilo njihovo vnetje, za njimi pa bo ostala brazgotina. Bodite pazljivi na redno čiščenje, vendar ne pretiravajte, redno uporabljajte vlažilec. Uporabljajte produkte ki so narejeni posebej za nečisto kožo, s formulami, ki preprečujejo nastanek ogrcev in imajo antibakterijske lastnosti. Za vaše dnevne potrebe po čiščenju poskusite »Daily wash scrub«.

Vrsta kože 2: Normalna in mešana koža

Lastnosti:

Normalni in mastni predeli obraza. Poškodovana, mastna koža z velikimi porami se pojavi večinoma v T-coni, tj. od čela do nosu in brade.

Nasvet za nego:

Koža okoli T-cone je gladka in ima fine pore. Lica znajo biti včasih suha. BB krema, ki rahlo prekrije nečistoče je idealna ta uporabo tukaj.

Vrsta kože 3: Suha in občutljiva

Lastnosti:

Nežna, majhne pore, venda občutljiva, še posebej na okoljske vplive in stres. To se lahko kaže v blagi rdečici do občutka tesnobe pa vse do alergijskih reakcij. Pogosto se na koži pojavijo grobe luske. Nečistoče, kot na primer mozolji, so manj pogosti.

Nasvet za nego:

Koža mora vedno imeti dovolj vlage. Pri tej vrsti kože je vsebnost naravnih olj in vlage zelo majhna, saj je produktivnost žlez nizka. Uporabite izdelke za občutljivo kožo, brez aditivov kot so dišave in podobni. Če vam koža razpoka, koža pa se lušči in je rdeča, je to lahko zarada prepogostega čiščenja in odstranjevanja naravnih olj in vlage iz kože. Poskusite s čiščenjem podnevi in ponoči, ne pozabite vlažilec, ki ga morate nanesti po čiščenju.

 

Najboljši nasveti za nego kože in lepoto za najstnice

Umazanija in olja se naberejo na obrazu čez dan – to je idealno okolje za mozolje, ogrce in druge nečistoče. Ta ritual za nego kože bo vašo pol obdržal svežo, vašo kožo pa čisto.

1. KORAK: Temeljito očistite svoj obraz

Vsak dan sperite vaš obraz z globinskim čistilnim gelom ali pilingom, kot sta Čistilni tonik za obraz ali piling. Oba izdelka odstranita odvečni sebum in odmrle kožne celice iz kože in preprečujeta rast bakterij.

Za dekleta: Pomembno je, da pred spanjem temeljito odstranite ličila. Da preprečite zamašitev por zaradi ličil, uporabite Odstranjevalec ličil.  

2. KORAK: Očistite vaš obraz z obraznim tonikom

Obrazni tonik je najbolje uporabiti za nego po čiščenju in za odstranjevanje ostankov pilinga. Lahko ga nanesete po celem obrazu ali pa samo na ogrce in mozolje. Obrazni tonik, kot je Čistilni obrazni tonik, razgradi odvečna olja v porah in preprečuje nastanek novih mozoljev in ogrcev.

3. KORAK: Skrbite za vašo kožo

Pozanimajte se, kakšne vrsto kožo imate in kateri izdelki za nego kože bodo delovali najbolje, glede na lastnosti vaše kože. Po vsakem nanosu ne pozabite uporabiti vlažilca, ki bo dal vaši koži nekaj dodatnih hranil.

4. KORAK: INTENZIVNA NEGA KOŽE

Za globinsko in boljše odstranjevanje umazanije iz vaše kože, uporabite piling Obrahzi piling, za odstranjevanje presežka sebuma, zmanjševanje sijaja in odstranjevanje odmrlih kožnih celic. To naredite enkrat do dvakrat na teden. Uporaba maske Obrazna maska je dober dodaten korak k hranjenju in čiščenju vaše kože.

NAJBOLJŠI NASVETI ZA  ČISTO KOŽO

Čistite redno, zjutraj in zvečer. Mastno plast, ki nastaja, lahko medtem odstranite z robčki za obraz. S tem odstranite odvečni sebum in olja, brez stresa za kožo.
Za čiščenje ne uporabljajte vroče vode, saj bo spodbudila lojnice k proizvajanju olja. Namesto tega raje uporabite mlačno vodo.
Izogibajte se prekomernemu dotikanju obraza. V nasprotnem primeru bo vaša koža nenehno izpostavljena draženju, na površino vaše kože pa se bodo naselile bakterije.
Bodite aktivni in se redno rekreirajte na svežem zraku. To bo pospešilo obtok krvi v kožo in ji dalo zdravo barvo.

 


PRIMERNO ODSTRANJUJTE MOZOLJE

Ne glede na to, kako mikajoče je, ne bi nikoli smeli stiskati mozoljev. Pritisk lahko bakterije potisne še globlje v kožo, kar povzroči vnetje.
Vendar pa, če ni druge poti, ne stiskajte samo s prsti – med vaše prste in kožo dajte čist robček ali robec in nežno stisnite. Razkužite predel, na katerem je bil mozolj, saj s tem zmanjšate tveganje za okužbo.
Še bolje pa je, da uporabljate pilinge in maske, ali pa redno in strokovno nego obraza, da vnaprej preprečite tvorjenje mozoljev.