med

Danes je zdravje izjemno težko ohraniti, saj je v svetu že toliko bolezni, da moramo imunski sistem neprestano ohranjati. Zdravje lahko ogrozimo že praktično kjerkoli po svetu, zato je danes izjemno dobro, če delujemo preventivno.

Kot so že včasih rekli – za vsako bolezen rož'ca raste. Temu je še danes tako, zato je eno izmed najbolj cenjenih preventivnih virov zdravja ravno med, ki nastane iz plodov rastlin. Med je izjemno bogato naravno sladilo. Seveda pa lahko čudežno deluje tudi na telo in ohranjanje zdravja.

Med vsebuje številne vitamine, minerale, encime ter antioksidante. Med se še posebej svetuje v primeru slabokrvnosti, nosečnosti in fizični obremenitvi.

Med deluje izjemno blagodejno in sproščujoče ter telo popolnoma nahrani. Zmanjšuje bolečino, pomirja in da boljši spanec, zato med marsikje uporabljajo tudi v wellness centrih.

Izjemno cenjena je tudi medena terapija. V kozmetiki jo uporabljajo za pomiritev razdražene kože.

Že sama Kleopatra je vedela, da je medena terapija nekaj najboljšega, kar lahko ponudite svojemu telesu. Medene kopeli in masaže so nekaj, kar so cenili že stari Egipčani in Rimljani.

Šamponi, kreme, losjoni in lepotične maske so velikokrat sestavljene tudi iz medu. Na takšen način lahko na kar najbolj naraven način zavarujemo svoje telo pred različnimi boleznimi. Med deluje zdravilno tako na telesu, kot tudi v njem samem.

Med je zakladnica zdravja, zato vam priporočamo, da si čim večkrat privoščite masko za obraz, ki je sestavljena iz medu. Seveda si lahko na obraz namažete tudi čisti med in pustite delovati nekaj minut. Sperite. Vaša koža bo nahranjena in oskrbovana s potrebnimi vitamini in minerali.