Želja vsakega urejenega posameznika - bodisi gre za žensko, bodisi za moškega, so prav gotovo močni in sijoči lasje. Ti so že v davnih časih simbolično nakazovali na družbeno moč, pomembnost in pa samozavest posameznika. Pot do sijočih in bujnih močnih las pa ni kratka, zato vam bomo razkrili nekaj tipičnih napak, katerim se je pametno izogniti, da bi svojim lasem ponudili najboljšo nego.

uničeni lasje

1. Lepotni rituali, ki nudijo kratkotrajno zadovoljstvo, na dolgi rok pa lase hudo uničujejo
Res je, govorimo o ravnanju, (kratko)trajnem kodranju, barvanju, podaljševanju las in podobnih postopkih urejanja las. Gre za lepotne postopke, ki lasem na kratek rok dajejo videz urejenosti, na dolgi rok pa uničujejo lasno strukturo in jim kasneje dajejo utrujen, izsušen videz.

2. Urejanje las, ko so mokri
Veliko izmed nas živi v zmotnem prepričanju - menimo namreč, da je lase potrebno temeljito razčesati in jih ‘’ukrotiti’’ v času, ko se ti še sušijo. Vendar temu ni tako! Lasje so v času sušenja bolj občutljivi na zunanje spremembe in dovzetni za lomljenje in podobne poškodbe.

3. Spenjanje las na podobnih mestih
Ko najdemo primerno frizuro, ki paše na naš obraz, jo prav gotovo želimo nositi čimvečkrat. Verjetno bi se marsikatera predstavnica ženskega spola strinjala z mano in vneto prikimavala, hkrati pa ob svojem navdušenju popolnoma pozabila, kakšno škodo lahko naredi konstantno spenjanje las na določenem mestu njenim lasem. Prepogosto spenjanje las (bodisi z elastiko, bodisi z drugimi pripomočki) lahko lasem zelo škodi, sploh če lase spenjamo na enem in istem mestu. Konec koncev pa tudi uniči izgled, ko lase razpustimo, kajneda?

4. Uporaba prevelikega števila kozmetičnih preparatov
V mojih besedah se bo zagotovo ponovno našla kakšna gospodična, ki v želji po lepih in močnih laseh, s trgovine odide s polno vrečo preparatov, ki ponujajo vsemogoče rezultate. Od šamponov, balzamov in losjonov za lasišče, prahu za volumen, serumov in olj za ohranjanje ali izboljševanje lasne strukture, pa do mask, gelov in lakov za lase, ki obljubljajo marsikaj. Ob uporabi večjega števila preparatov, se lahko njihove posamezne funkcije izničijo, svoje lasišče in lase pa lahko prenasičimo in posledično izzovemo obraten učinek od željenega. Se vam je to že zgodilo?

5. Uporaba napačnih kozmetičnih preparatov 

Kozmetične preparate moramo izbirati glede na tip las, ki ga imamo. V kolikor tega ne naredimo, lahko svojo situacijo le poslabšamo. Če imate z vašimi lasmi več težav, kot pa koristi, vam priporočamo uporabo naravne kozmetike, ki deluje z naravnimi učinkovinami, ki las in lasišča ne bodo še dodatno dražile in vam povzročale dodatnih težav.

Si vedela, da lahko mladostnejši videz dosežeš že z minimalnimi spremembami? Vabimo te k prenosu popolnoma brezplačne e-knjige, v kateri boš le z enim klikom pridobila dragocene nasvete za izboljšanje počutja, videza in koristne nasvete glede uporabe kozmetičnih izdelkov nasploh.