Napake pri odstranjevanju dlačic

Čeprav ste britvico najverjetneje v rokah prvič držali že kar nekaj časa nazaj, je na vsake toliko časa priporočljivo preveriti, če se s svojimi dlačicami spoprijemate pravilno in na koži prijazen način. Navsezadnje je tukaj že skoraj poletje, zato posrbite za svojo gladko kožo. Spodaj lahko najdete nekaj najpogostejši napak pri odstranjevanju dlak, ki se jim izogibajte.


odstranjevanju dlačic

Napaka: neuporaba pilinga

Čeprav ni neposredno povezan z odstranjevanjem, ga je potrebno uporabiti, če imate težave z vraščenimi dlačicami. Uporabite ga enkrat do dvakrat na teden. Najdete ga v vseh drogerijah in supermarketih, lahko pa si ga iz mešanice olivnega olja in soli pripravite kar doma. Poleg pilinga vsak dan uporabljajte tudi losjon, namenjen suhi koži, ki omehča mrtve kožne celice in s tem prepreči ujetost dlak po njimi.

Napaka: puljenje obrvi s pomočjo prstov

Ko si pulite obrvi, se izogibajte delanju nenavadnih grimas in nategovanju kože s prosto roko. Na ta način namreč popačite resnično, naravno obliko obrvi, kar lahko vpliva na nesimetrično končno obliko, ki jo ustvarite. Obraz poskusite obdržati čim bolj sproščen. Če vas skrbi bolečina, obrvi omrtvičite s kocko ledu.

Napaka: britje takoj zjutraj

Čeprav je časovno najbolj ugoden čas za britje jutranja prha, ta naj ne bi bila tudi najbolj priporočljiva. Ko spimo, noge namreč malce zatečejo, kar prepreči, da bi pri britju uspeli odstraniti celoten vidni del dlake. Boljši rezultat dobite, če se britja lotite zvečer.

Napaka: britje med vročo kopeljo

Tudi vroča kopel na noge vpliva podobno kot spanec in jih začasno napihne. Še več; glavni namen vroče peneče kopeli je tako ali tako sprostitev, česar del pa nedvomno ne more biti britje. V primeru, da vseeno vztrajate pri britju v kadi, to storite takoj na začetku kopeli.

Napaka: britje z topo britvico

Mnogo žensk naj bi britev uporabljale celo več tednov. Nekateri strokovnjaki priporočajo, da eno britvico uporabite največ štirikrat in se tako izognite neprivlačnim rdečim pikicam, hkrati pa so noge veliko bolj gladke in koža zadovoljna. Naredite si torej zalogo britvic!

Napaka: neuporaba pene za britje

Uporaba pene ne pripomore samo h gladki koži, ki je britev ni zdražila, temveč tudi k bolje obritim nogam. Če jo namreč nanesete vse do korenin in v nasprotni smeri rasti dlak, se bodo te postavile pokonci, vi pa jih boste lažje in bolj učinkovito ostranili.

Napaka: prepogosto voskanje

Čeprav se ob pogledu na prve dlačice, ki po voskanju pogledajo iz kože, ponoven obisk v salonu zdi mikavna ideja, se mu poskusite izogniti. Med posameznimi voskanji počakajte štiri tedne. V temu času lahko dlake zrastejo dovolj, da jih je potem mogoče ostraniti. Grobe, trde dlake morajo biti dolge vsaj 1,2 cm, mehkejše pa 0,6 cm.

Napaka: slaba domača tehnika

Ko opazujete, kako vam to naredijo v salonu, se zdi mačji kašelj, v resnici pa tehnika voskanja ni tako enostavna. Če se vseeno odločite, da boste to počeli doma, bodite previdni. Ko trak na hitro potegnete in odlepite s kože, morate kožo držati napeto v nasprotni smeri, kot odlepite trak. V nasprotnem primeru lahko končate celo z neprivlačnimi modricami.

Napaka: voskanje napačne dni v mesecu

Hormonske spremembe v našem telesu naj bi vplivale na to, kako se soočamo z bolečino. Najbolj neprijetno naj bi se ob njej počutili ravno tik pred, med in takoj za menstruacijo. Če se občutljivi, bodite torej na to pozorni.

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
  • PLAČILNE METODE:
  • paypal
  • PredračunPredračun
  • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
  • paypalVarno plačilo
Copyright © 2019 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.