Vzpostavljanje uspavalne rutine je ključ pri zagotavljanju dobrih spalnih navad vašega otroka. Pomirjujoča uspavalna rutina sledi predvidljivemu vzorcu vsako noč in vašemu otroku pomaga dati signal, kdaj je čas za spanje. To jim sčasoma pomaga pri lažji umiritvi.

dojenček spi

Mama potrebuje čas za sproščanje po napornem dnevu. Z uvajanjem uspavalne rutine lahko začnemo že pri starosti 12 tednov, saj jim s tem pomagamo razviti dobre spalne navade že od majhnih nog.

Mirno in tiho okolje ob času za spanje
Dojenčka lahko naučimo, da je čas za spanje varen in jim že zelo zgodaj pomagati pri sproščanju z regulacijo okolja v katerem dojenček spi. Svetloba mora biti zatemnjena, soba tiha, brez preveč intenzivnih barv ali predmetov. Če se otrok nahaja v mirnem okolju, se bo tudi lažje umiril.

Verjamemo, da je mirna atmosfera ključna pri umirjanju vašega dojenčka pred spanjem. Za lažje prepoznavanje tega časovnega okvirja mu lahko nežno igrate na kakšen instrument ali pa sobo rahlo odišavite z Mumma Love Organics Otroškim Aromaterapevtskim Čudežnim Oljem.

Aromaterapija za dojenčke

Koristi otroške aromaterapije
Aromaterapevtska olja s svojimi naravno pomirjujočimi lastnostmi lahko razredčimo v vodi in postavimo v sobo, kjer spi dojenček, preden začnete s svojo uspavalno rutino.

Nedavna raziskava je pokazala, da so mame, ki uporabljajo otroško aromaterapijo pri uspavalni rutini za svojega dojenčka, bolj sproščene in s svojim otrokom delijo več fizičnega kontakta in pozitivnih čustev (kot na primer smejanje). Materino sproščeno stanje je pomagalo umiriti tudi dojenčka, ki je z mamo večkrat navezal očesni stik in nasmeh, manj jokal in na koncu tudi spal dlje in bolje.

Tako pri dojenčku kot mami je bilo moč opaziti zmanjšan nivo kortizola (stresnega hormona). Eterična olja, uporabljena pri aromaterapiji, spodbujajo vohalne čute. Sprejeti signali sprožijo čustven odziv možganov, kar vodi do nastanka hormonov, ki vplivajo na počutje. To ne samo pomaga pri sproščanju vašega dojenčka ampak sčasoma tudi prepoznajo arome eteričnih olj kot del svoje uspavalne rutine.

Kako uporabljati Mumma Love Organics Čudežno Olje

Pred spancem zrak napolnite z eteričnimi olji za približno pol ure. To naredite tako, da 3-4 kapljice Mumma Love Organics Čudežnega olja dodate v nekaj vrele vode v skledi. Ta naj bo izven dosega vašega otroka in živali. Para bo zrak v sobi nežno napolnila z molekulami eteričnih olj.

 Večerni kopalni gel za dojenčke

Kopel pred spanjem
Medtem ko čakate, da olja izparijo, lahko vašemu dojenčku nudite pomirjujočo kopel z našo Mumma Love Organics Otroško Kopeljo Pred Spanjem, pomešano s sivko za pomoč pri umirjanju vašega dojenčka.

Občutek tople vode naredi hormon oksitocin, ta pa ob zvišanju svoje vrednosti povzroči povišanje občutka zaupanja. Po kopeli dojenčka zavijte v toplo brisačo in ga nesite v odišavljeno spalnico, kjer lahko nadaljujete z uspavalno rutino.

Aromaterapija v kombinaciji s kopeljo resnično pomiri vašega dojenčka. Ta občutek lahko še okrepite z masažo pred spanjem, saj ta še poveča izločanje oksitocina, medtem ko povečan pretok krvi dostavi kisik in hranila po celem telesu, kar mu pomaga pri globljem, nemotenem spancu.)

Po masaži ga oblecite in pred spanjem še zadnjič nahranite. Ko je dojenčke pripravljen, ga položite v njegovo posteljico v še budnem, toda rahlo zaspanem stanju, in poljubite za lahko noč.