lasje

Lasje potrebujejo posebno nego, da lahko zažarijo v vsej svoji lepoti. Pri tem je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da je pomembna tako zunanja kot notranja nega.

Poznamo več vrst las, od mastnih do izjemno suhih oziroma izsušenih las. Ravno zaradi tega potrebujejo posebno nego, saj je danes zrak že močno onesnažen, kar stanje le še poslabša.

Kako si lahko pripravite odlično starodavno masko za lase?
1 zrel avokado
1 žlica olivnega olja
2 majhni banani
1 rumenjak
 
Sestavine dobro zmešajte in nežno vmasirjate v skalp. Pustite delovati 1 uro, nato sperite s toplo vodo. Masko si lahko pripravite večkrat na mesec, saj je namenjena za vse vrste las.

Kot že omenjeno, pa je potrebno lase negovati tudi skozi vse leto. Tako vam bodo za sijoče in lepe lase prišli prav različni nasveti, ki se jih je dobro držati. Če si lase barvate, potem je to najbolje, da storite s kano, ki je naravnih sestavin. Pijte veliko vode, da bodo lase kar se da hidrirani in voljni. 

Med sušenjem las s sušilnikom nikoli ne pihajte zelo vročega zraka, marveč uporabite nižje temperature. Kemijski postopki (npr. trajna) uničijo vaše lase. Lase je umivajte vsak dan, saj tako iz lasišča sperete naravno maščobo, ki je potrebna za normalno delovanje. Različna olja z esencami ohranijo vaše lase lepe in nahranjene. Sicer je odlično 'lepotilo' za lase tudi kokosovo olje, ki ga že stoletja uporabljajo za ohranitev barve in leska. 

Lasje odražajo vašo skrb za lepoto in zdravje, zato je dobro, če jim posvetite veliko pozornosti in tako očarate. Skozi čas se bo ves trud poplačal, saj boste imeli lepe in sijoče lase tudi na stara leta.