Zima sicer še ni tu, se pa vztrajno približuje, zato je dobro že vnaprej vedeti, kako zaščititi kožo pred mrazom, ki zna biti zelo neprijeten in nevaren za videz in zdravje kože.

nega koze pozimi

 

Suh in hladen veter kožo osuši in povzroča razpoke, draženje ter jo s tem uničuje. Koža se včasih lahko tako osuši, da se začne luskati oziroma nastanejo ekcemi. Tu ti predstavljamo nekaj praktičnih nasvetov, ki ti bodo pomagali obdržati lep videz kože in njeno zdravje tudi v mrzlih dneh.

1. Nič več vročih kopeli!

Čeprav vroča kopel pomeni sprostitev in pomaga pri odpravljanju bolečin v mišicah, povzroči tudi dehidracijo, saj pospeši izločanje naravnih olj v koži. Zato nadomesti vroče kopeli s krajšim tuširanjem s toplo, ne prevročo vodo. Po tuširanju kože ne drgni, temveč se obrši z rahlim tapkanjem.

2. Uporabljaj nežno milo!

Predvsem v mrzlih dneh je zelo priporočljiva uporaba nežnih mil in drugih kozmetičnih izdelkov, kot so na primer deodoranti in kreme, če želiš, da bo koža zdrava. Če bo tvoja koža kljub temu suha, kontaktiraj dermatologa.

3. Vlaženje je obvezno vsak dan!

Po vsakem tuširanju ali kakršnem koli umivanju nanesi vlažilno kremo, tako na obraz, kot tudi na telo. Ne pozabi, da tudi redno pitje vode pomaga preprečiti dehidracijo.

4. Ne pozabi na zaščitni faktor!

Večina misli, da je zaščita pred soncem obvezna le poleti, a to ni res. V mrzlih dneh, predvsem pozimi, je še toliko bolj pomembna, saj 80 odstotkov sončnih žarkov deluje tudi skozi oblake, meglo in celo ko sneži. Torej, četudi je oblačen dan, je krema z zaščitnim faktorjem obvezna. Danes skorajda ni kozmetičnega izdelka, ki ne bi nudil zaščite pred soncem, zato ne vidimo težav, da se ne bi zaščitila.

5. Uporabljaj vazelin za ustnice!

Ustnice običajno nimajo žleze, ki bi skrbela za njihovo vlaženje, zato pogosto postanejo suhe, predvsem v mrzlih okoliščinah. Vazelin je zato obvezna oprema, kjer koli že si. Ob vetrovnih dneh pa ustnice dodatno zaščiti tudi s šalom.