Nenadoma bomo težko obutev zamenjali za lahkotne in odprte poletne sandale. In nenadoma bomo ugotovili, da smo spet povsem zanemarili stopala. Če nas na to niso opomnili že žulji, otiščanci, razpokana koža ali kurja očesa. Zato vam ponujamo nekaj osnovnih nasvetov, kako se lotiti pedikure doma.

stopala


Kopel za noge

Odstranite lak za nohte in pripravite kopel za stopala. Zelo priporočljivo je, da mlačni vodi dodate morsko sol in sivkino ali metino eterično olje, dobro je tudi navadno olivno olje. Z nogami v vodi uživajte deset minut.

Odstranjevanje kože

Če se vam je čez zimo po stopalih nabralo veliko trde kože, je z navadnim strgalom, gobico, pilo ali kamnom ne boste mogli odluščiti. V specializirani trgovini kupite posebno rezilo za odstranjevanje debele kože, a pazite, da se ne urežete.

Oblikovanje nohtov

Z leseno ali mehko paličico potisnite zmehčano obnohtno kožico proti korenu nohta, nikar je ne strizite. S kleščami ali škarjami postrizite nohte, in to naravnost.

Namažite stopala s posebno kremo, zadostovala bo tudi  univerzalna ali krema za roke. Če imate stopala v  katastrofalnem stanju, si nadenite bombažne nogavice in pustite kremo učinkovati vso noč.

Kdor je nagnjen k potenju, naj izbira obutev iz naravnih materialov, v vsaki trgovini s kozmetičnim izdelki pa so na voljo osvežilci za noge oziroma deodoranti.