V poletnem času ne smemo pred sončnimi žarki obvarovati le kožo, temveč moramo poskrbeti tudi, da sončni žarki, slana voda, klor in drugi škodljivi dejavniki ne bi poškodovali naše prelestne grive; nega las je v poletnih mesecih še toliko bolj pomembna, kot v kateremkoli drugem mesecu. Poskrbeti je namreč treba, da bodo naši lasje dovolj navlaženi, nahranjeni in zaščiteni, da bodo kljubovali vsem škodljivim dejavnikom, ki v poletnih mesecih nanje prežijo z vseh strani.

dobri lasje

Nega doma: Dobrodejna olja
Skorajda ni maske za lase, ki bi se lahko kosala z pozitivnimi učinki naravnih olj. Naravna olja so najboljša tista, ki so hladno stiskana; med olji, ki se najbolj priporočajo za nego las so avokadovo olje, jojobino olje in izmed bolj eksotičnih različic tudi kokosovo olje. Mnogim ustreza tudi olivno olje, čeprav za tiste, ki potrebujejo intezivnejšo nego, olivno olje morda ne bo dovolj; odlična izbira za posameznice z suhimi lasmi je namreč prav avokadovo olje, ki ga lahko uporabimo tudi za druge lepotne namene, kot je denimo nega predela okrog oči, itd.
Avokadovo olje je bogato z maščobnimi kislinami, izredno bogato z vitamini in proteini, zato z nego las z avokadovim oljem ne moremo zgrešiti. 

Zaščita: Uporaba zaščitnega spreja

Kakor je pomembna nega doma, je pomembna tudi zaščita zunaj. Namreč, sonce lahko zelo izsušene lase in lasne konice tekom izpostavljanja na soncu še bolj izsuši, morska voda pa situacijo še poslabša. Zato je pomembno, da se pred izpostavljanjem soncu izdatno zaščitimo – torej, da zaščitimo kožo obraza in telesa, kakor tudi lase. Uporaba zaščitnega spreja, ki naj vsebuje zaščitni faktor, vlažilne sestavine in olja je zagotovo najboljša izbira.  
Po kopanju v slani vodi lase dobro izperimo s flaširano vodo, uporabimo lahko tudi šampon za nego las po sončenju, ki odstrani sol ali klor z las ter jih hkrati ne izsušuje. Maska za lase, ki jo uporabimo po sončenju pa lase še bolj regenerira in jim vrne vse tisto, kar so tekom sončenja in kopanja v slani vodi izgubili.

Preventiva: Čop ali figa

Najboljša preventiva, da se po dolgem dopustu domov ne bi vrnile s poškodovanimi lasmi se imenuje čop ali figa. Takšna frizura bo lase obvarovala pred škodljivimi učinki slane ali klorirane vode, prav tako pa lahko na tak način zaščitimo tudi najbolj ranljive lasne konice pred dodatno izsušitvijo. Med oblikovanjem fige lasne konice spodvijemo pod ostale lase, za piko na i pa nanesemo še kanček zaščitnega spreja, ki bo še dodatno varoval naše lase pred soncem in jim nudil potrebno nego, da kar se da uspešno – brez posledic, zaključijo naše dopustovanje.