Tudi negi nog in stopal moramo posvetiti posebno pozornost. Pomembno je, da poleg tega, da so noge lepe in zdrave, poskrbimo tudi da so zdrave.

lepa stopala


Zaradi prekomernega sedenja, gibanja ali stanja so noge pogosto utrujene. Takrat jim privoščimo toplo kopel morske soli in počitek. Pomembno je tudi redno razgibavanje, še posebno za tiste, katerih delo je sedeče. Poleg nog moramo poskrbeti tudi za stopala. Še posebej sedaj, ko je na pragu sezona lahke in odprte obutve. Trda koža na podplatih je slab vzgled urejenosti človeka. Trdo kožo na stopalih lahko odstranimo s kopeljo, ki kožo omehča, s peelingom pa odstranimo trdo povrhnjico. Namesto peelinga lahko uporabimo tudi posebne krtačke za odstranjevanje otrdele kože na stopalih, ki jih danes dobite v vseh bolje založenih trgovinah, ki prodajajo kozmetične izdelke.

Nohte na nogah oblikujemo s škarjicami ali ščipalcem za nohte. Nohte strižemo v ravni liniji, s tem onemogočimo, da bi se nohti vraščali v obnohtno kožico. Če je obnohtna kožica suha in trda uporabimo olje za nego obnohtne kožice. V primeru, da niste vešči v pedikuri obiščite kozmetični salon, kjer vam bodo omogočili celovito nego nog in stopal.