Mraz že pritiska, parček na klopici se kar stistka in stiska.... Hja, zima je tu! Temperatura pada, podnebne spremembe pa vplivajo na naše počutje in seveda tudi videz. Zima lahko kaj hitro pusti znake na naših rokah, zato se naučite, kako jih je v tem mrzlem letnem času potrebno negovati.nega rok pozimi

 

• Vroča voda? NE NE NE!

Poskušajte se izogniti prhanju z zares vročo vodo, saj bi ta še dodatno izsušila kožo. Pri umivanju uporabljajte nevtralna mila, ki naj vsebujejo vlažilne sestavine. Če boste uporabljali preveč bazična mila, se lahko kaj hitro zgodi, da se bo povrhnjica, ki ščiti kožo pred umazanijo in okužbami, poškodovala.

 

• Krema za roke – obvezna oprema!

Joj, kakšna bi bila nega, če nebi imeli kreme za roke?! V teh hladnih dneh nanašajte kremo še bolj pogosto kot običajno – idealno bi bilo, da jo nanesete po vsakem prhanju in umivanju. Ko kremo nanašate, jo nežno vmasirajte v kožo.

Če vam običajne kreme ne zadostujejo, lahko uporabite tudi kokosovo maslo! V primeru, da so vaše dlani že razpokane, uporabljajte kremo, ki vsebuje salicilno kislino.

 

• Piling? JA!

Navkljub zimi je potrebno še vedno redno opravljati piling, vendar ne več kot enkrat na teden! Koža na rokah bo tako bolj gladka, odmrle celice pa bodo odstranjene.

Po pilingu lahko roke namažete z oljem – mandljevim ali celo olivnim.

 

• Še več napotkov

Ko se odpravite ven, si obvezno nataknite tople rokavice – poiščite takšne, ki jih boste z veseljem nosili. Pri ohranjanju lepih dlani pomaga tudi masaža rok, saj z njo pospešite obtok krvi.

In še napotek glede ogrevanja: zrak v stanovanju naj ne bo prevroč, poskrbite tudi za vlažilnik zraka. Lahko uporabite preprost trik – manjšo posodo z vodo postavite na radiator in ...Ta-da!