Bučke so nam v poletnem času na voljo v izobilju, pogosto pa naletimo na težavo, da ne vemo kam z njimi.:/

Spodaj najdete nekaj predlogov, kako jih na enostaven in okusen način pripraviti.

1. Popečene bučke
Bučke narežemo na poljubno široke rezine, jih popečemo na olivnem olju in na koncu dodamo nasekljan česen in peteršilj. Take bučke so zelo okusne s hladno kislo smetano.

2. Bučna pita
Bučke olupimo in zmeljemo. V posodi stopimo 2 žlici masla ali margarine, dodamo bučke in jih dušimo. Po želji lahko dolijemo nekaj mleka in dodamo sol in poper. Ohlajenim dodamo 4 rumenjake in trd sneg 4 beljakov. Vse skupaj dobro premešamo. Pekač namažemo z maslom, dodamo plast testa, premažemo z nadevom in ta postopek ponavljamo dokler imamo testo. Zadnjo plast testa premažemo z margarino in pečemo približno 20 minut.

3. Omleta iz bučk
Naredimo bolj gosto maso za omleto (jajca, moka, mleko), dodamo naribane bučke in sol ter popečemo kot navadno omleto. Bučna pita je odlična s kislo smetano.

4. Polnjene bučke
bučke prerečemo na pol in izdolbemo tako, da dobimo obliko čolnička. Tako polovičko nadevamo z mletim mesom, sirom in začimbami po želji ter popečemo v pečici.

5. Pica iz bučk
Naredimo testo za pico in posebej nadev iz bučk: na olju prepražimo malo čebule, dodamo narezan paradižnik in bučke, začinimo s česnom, peteršiljem, poprom in soljo ter na koncu dodamo kislo smetano. Na testo najprej potresemo nekaj naribanega sira, nato nadev iz bučk in na koncu še malo sira. Pečemo pri 200 stopinjah.

 

Bon Appetit! ;)