Puder omogoča lep izgled in dvigne samozavest, ker naredi popoln izgled le z nekaj truda in pravo izbiro barv ličil. Puder je vsekakor nepogrešljiv proizvod v kozmetični torbici in osnova vsakega make up-a. Pozimi nas varuje pred mrazom in poleti pred UV žarki.

puder

Kaj sestavlja puder?


Največji del pudra sestavlja lojevec, ki je naravna sestavina, silikoni in potem sledi glina (kaolin), magnezij, kalcijev karbonat, razni barvni pigmenti, ki so lahko naravni ali sintetični, UV filtri, sestavine za mazljivost in nego kože.

Puder v prahu in puder v kamnu

Priporoča se uporaba pudra v prahu, ki po nanosu naredi naraven in lep izgled. Enostavno se ga nanese, porazdeli in po potrebi odstrani. Puder v kamnu pa se uporablja ponavadi za prekrivanje napak, hitre popravke, pri snemanjih, fotografiranjih. Lahko maši pore in onemogoča prosto dihanje kože.

Kako pravilno nanesemo puder?

Tekoči puder praviloma nanašamo na kožo z priloženo blazinico, puder v prahu pa z debelim čopičem. Pazimo, da ne nanesemo prevelike količine pudra in na enakomeren nasom. Pri uporabi blazinice nanesemo puder najprej na dlan in potem z blazinico vzamemo postopoma puder in ga s tapkanjem enakomerno porazdelimo po obrazu. Pazimo na prehode in jih pazljivo zabrišemo. Še posebej na predelu vratu in lasišča, kjer se velikokrat pozna obarvan rob pudra. Pri nanosu pudra v prahu pa uporabimo suh in mehek čopič, ki naj bo dovolj velik in enakomerno nanesemo prah po obrazu. Potegi naj bodo navzven in vse do roba z lasiščem.