Zima je, domov pridemo v toplo stanovanje, ni nam treba premišljevati kje bomo spali, vemo da nas čaka topla postelja. Nekateri pa nimajo take sreče, to so brezdomci.

zima

Nimajo doma, nimajo strehe nad glavo. Pa naj so si za to krivi sami ali pa so krivi drugi, dejstvo je, da nimajo nikjer biti. Poleti še gre, takrat lahko spijo na klopcah, ne zebe jih.
Kaj pa sedaj, ko je zima potrkala na vrata?Ne morejo spati na javnih površinah, ker so le te mokre in ker je mrzlo. Tudi če si dajo karton pod telo ne pomaga, mraz je prehud. Zatekajo se v zavetišča ampak tam nimajo za vse prostora in tam so lahko le ponoči.
Kaj pa podnevi?

Nima smisla da jih obtožujemo ali zaničujemo, rajši jim pomagajmo. Zagotovo se pri vas doma najde kakšna odvečna koca, ki je ne potrebujete. Ali pa oblačila, ki so vam premajhna. Ali pa stara odeja, ki smo jo mislili zavreči. Nikar, nesite jim raje te stvari. Veseli jih bodo, vsaj večina.

Nekateri so pač takšni da nočejo pomoči. Veliko pa jih je veselih, če jim prinesemo kaj toplega. In če jim že nesete oblačila, nesite jim še kaj toplega za pod zob, npr. čaj, juha, ... naredimo nekaj zanje in pomagajmo jim.
Pomagamo lahko tudi živalim v azilih, tudi njih zdaj zebe na mrazu in tudi oni potrebujejo koce in podobne stvari.
Če bomo naredili to in nekomu pomagali se bomo tudi sami bolje počutili, saj se bomo zavedali, da smo nekomu pomagali in polepšali dan.