POTREBUJEMO:1 zavitek listnatega testa; ZA NADEV: 30 dag jabolk, 30 dag hrušk, 10 dag sladkorja (ali po okusu), 1 dl aromatičnega alkohola ali ruma, ščepec zmletega cimeta; ZA VANILIJEVO KREMO: 1/2 l mleka, 2 rumenjaka, 12 dag sladkorja, 1 vrečko vanilijevega pudinga instant, 1 zavitek vanilina; čokoladni preliv

 

1. Listnato testo razvaljamo in izrežemo poljubno velik krog.
2. Testeni krog pečemo 25 minut pri 180 stopinj C.
3. Jabolka in hruške olupimo in razrežemo na tanke rezine.
4. Sadne rezine mariniramo v sladkorju in aromatičnem alkoholu ali rumu.
5. Rumenjake stepemo s sladkorjem. Dodamo prašek za puding, vanilin in 4 žlice mleka ter vse skupaj dobro zmešamo.
6. Mleko zavremo in malo posolimo.
7. V vrelo mleko zakuhamo pripravljeno zmes. Odstavimo z ognja in kremo ohladimo.
8. Pečen testeni krog premažemo s kremo, obložimo z mariniranimi sadnimi rezinami in okrasimo s čokoladnim prelivom.