Kurkuma je skromna veličastnost za čudovito kožo. Deluje kot običajno antiseptično in antibakterijsko zdravilo. Čisti kožo in prinaša zaščito pred staranjem kože. Uspešno se uporablja v kozmetiki, prav tako pa se jo veliko uporablja pri vsakodnevnem kuhanju. Uporabite jo lahko prav vsi, saj je cenovno zelo dostopna. 


obrazna maska z kurkumo v prahuTukaj je nekaj načinov uporabe:

1-Pripravi masko iz kurkume v prahu, vode in sandalovine v prahu. Nanesite na obraz in sperite po 10 minutah. Zdravi težave z aknami.

2-Zmešajte kurkumo v prahi z dvema kapljicama gorčičnega olja in nekaj kapljic limoninega soka. Naredite pasto in jo s krožnimi gibi nanesite po celem obrazu. Pustite za 15 minut in sperite s hladno vodo. Deluje kot piling.

3-Naredite masko iz kurkume v prahu, limoninega in kumarični soka. Nanesite na obraz in vrat. Pomaga pri odstranitvi temnih lis na vašem obrazu.

4-Kurkuma je hitro zdravilo za gube. Nanesite masko iz kurkume v prahu, masla in mleka na vaš obraz in vrat. Pustite, da se posuši, nato sperite s hladno vodo.

5-Naredite piling iz kurkume v prahu in masla. Vtrite pred kopanjem. Odstrani mrtve celice in nahrani kožo.

6-Nanesite pasto iz kurkume in kokosovega olja na vaše razpokane pete pred kopanjem. Zdravi razpoke na petah.

7-Naredite masko iz mleka in kurkume v prahu; pred kopanjem vtrite po celem telesu. Koži da sijaj.

8-Zmeljite surovo kurkumo z listi neema, naredite pasto in nanesite po celem telesu. Čez nekaj časa se skopajte s hladno vodo. Ubije klice na vašem telesu.