Odstrani nadležne dlačice!

 
odstranjevanja dlačic
 

Ženske imajo prav gotovo v mislih najprej depilacijo pod pazduho in bikini predel. Za depilacijo podpazduhe lahko rečemo, da spada že k običajni negi, saj poraščenost na tem delu telesa pogosto velja za znak zanemarjenosti.
V zadnjem času pa so seveda pomembne tudi noge, saj tudi tem ženske posvečajo vse več pozornosti. Zato naj ti položimo na srce, če to počneš prvič, da se prej posvetuješ z mamo ali prijateljico, ki ti bo pri proizvodih znala pravilno svetovati, saj je ponudba depilacijskih sredstev na trgu zares velika.

KAJ IZBRATI?

V trgovinah in lekarnah boš našla številne načine, s katerimi pregnati nadležne dlačice. Številne ženske uporabljajo za odstranjevanje nadležnih dlačic brivnike, ali pa se poslužujejo kar odstranjevanja z depilacijsko smolo, ki jo je treba prej še segreti, da jo na predel, kjer bi rada odstranila dlačice, lažje naneseš.
Tudi klasično britje je kot oblika depilacije še vedno precej razširjeno, toda pri tej vrsti britja ne odstranimo dlačic, temveč samo na nek način porežemo njihov vrhnji del, zato je treba postopek večkrat ponoviti. Podobno velja tudi za depilacijsko kremo, ki je med mladimi zelo priljubljena.

BRITJE

Britje je primerno za večino telesnih predelov. Če si briješ dlačice, te ne postanejo goste, je pa res, da z britjem odstraniš samo vrhnji del dlake, zato ga je treba pogosto ponavljati, saj dlačice hitro zrastejo nazaj.

DEPILACIJSKE KREME

So primerne za vse dele telesa, toda bodi pazljiva, ker občasno lahko povzročajo alergijske reakcije. Ne bolijo in jih je, tako kot britje, treba večkrat ponavljati, saj dlačice hitro zrastejo nazaj.

PULJENJE

S puljenjem lahko odstraniš samo posamezne dlake ali dlake z majhnih območji. Zato je primerno le za obrvi ali za majhna področja, rezultati pa so dolgotrajni.

VOSKANJE

Voskanje je primerno za večino telesnih delov, je pa malo boleče. Prvič se na voskanje raje odpravi h kozmetičarki, ki ti bo razložila celoten postopek. Šele nato se voskanja lahko lotiš sama.

LASERSKA DEPILACIJA

Laserska depilacija je po mnenju mnogih najučinkovitejši in najsodobnejši postopek, saj lahko trajno odstrani dlakavost. Energija laserskega žarka na nek način okvari dlačico. Na tak način trajno uniči dlačice, ki so v aktivni fazi rasti, zato je treba nekajkrat ponoviti lasersko depilacijo, da zajame vse dlake.

LOTI SE DEPILACIJE

Kaj moraš vedeti, preden se lotiš svoje prve depilacije?
1. Ne glede na predel, ki si ga boš depilirala, si vzemi dovolj časa, da depilacije ne boš opravila površno in s tem dobila kakšne nezaželene krvavitve, saj se pri britju lahko urežeš, pri voskanju pa poškoduješ del kože.
2. Nikoli se ne depiliraj tik preden se odpravljaš kam ven, kjer bi želela zares lepo izgledati. Depilirana koža je namreč občutljiva nekaj časa po depilaciji, včasih pa tudi rahlo pordi.
3. Dobro premisli, kako in kdaj se boš lotila depiliranja ob sramnem predelu in kako pogosto boš to počela. Depiliranje tega predela je namreč zahtevnejše kot drugod, zato si zanj vzemi več časa. Pri večini je to depiliranje tudi bolj občutljivo in neprijetno, nadležno pa je tudi pikanje pod oblačili, ki se pojavlja toliko časa, dokler dlačice ne zrastejo nazaj.

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
  • PLAČILNE METODE:
  • paypal
  • PredračunPredračun
  • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
  • paypalVarno plačilo
Copyright © 2019 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.