Potemnela koža pod pazduho je pogost pojav, nastane pa z uporabi nizkokakovostnih deodorantov, krem za odstranjevanje dlak in pri prekomernem potenju.

koza pod pazduho

Če imate problem s prekomernim potenjem, ne nosite tesnih oblek. Ravno tako ne bi smeli uporabljati deodoranta, če imate alergijo nanj. Namesto teh produktov raje uporabite nekaj naravnih sredstev.

Tukaj je nekaj nasvetov:

-Zmešajte limonin sok in sladkor ter mešanico nanesite na potemneli predel pod pazduho, pustite 15 min, nato sperite. To počnite redno 2 tedna in opazili boste razliko.

-Kromir deluje kot belilo. Njegov sok lahko uporabite na potemnelih predelih. S to metodo poskušajte 2 tedna in opazili boste spremembe na koži.

-Še eno drugo naravno sredstvo je tekočina iz enakih količin limoninega soka, glicerina in rožne vode. Pred spanjem s to tekočino masirajte po potemnelih predelih. Sperite naslednje jutro. Razliko boste opazili po nekaj dneh.

-Naredite pasto iz sode bikarbone in vode. Po prhanju nanesite na vašo pazduho, ta pa naj bo ta čas vlažna. Pustite, da se posuši, nato sperite s toplo vodo.