Naši nohti vsake toliko časa potrebujejo malo razvajanja. Vsi smo polno zaposleni in veliko nas (skupaj z mano) nima časa redno skrbeti za naše nohte in obnohtno kožico. Tudi tisti, ki hodijo na redne manikure, lahko v bistvu škodujejo svojim nohtom. Laki za nohte običajno vsebujejo topila, filmsko oblikovna sredstva, smolo, mehčalce, pigmente, barvna sredstva in sredstva za debelitev. Vaši nohti so zelo porozni, zato je možno, da nekaj se nekaj teh kemikalij vpije v nohtno posteljico in globlje. Zagotavljam vam, da je večina sestavin v teh lakih, če že ne vse, sintetično pridobljenih. Tudi če ne uporabljate laka za nohte, so vaši nohti in obnohtna kožica izpostavljeni zunanjim vplivom, tako da lahko postanejo krhki in suhi. Zato je vredno časa in truda, da ravnate z vašimi nohti in obnohtno kožico tako kot je potrebno, saj si to zaslužijo. Pa poglejmo olja za nohte in obnohtno kožico, ki jih lahko naredite doma z naravnimi sestavinami.

naravni beli nohti

 

To olje za nohte z limono bo nežno negovalo vaše nohte. Sestavljeno je iz dveh različnih eteričnih olji, ki bodo ohranila vaše nohte zdrave s svojimi antibakterijskimi in protivnetnimi lastnostmi. 

Sestavine

2 žlici olivnega olja

1 žlica kokosovega olja

1 čajna žlička vitamina E v olju

2 kapljici eterično olje sivke

2 kapljici eterično olje limone

Navodila

1. Rahlo segrejte olivno in kokosovo olje v dvojnem kotlu, do temperature, da je toplo na dotik. Ne pregrejte in vedno preverite temperaturo olja, preden ga uporabite

2. Dodajte vitamin E v olju in kapljice eteričnih olj, nato vse skupaj zmešajte.

3. Vzemite plitvo posodo in vanjo nalijte toplo oljno mešanico.

4. Poiščite udobno mesto za sedenje, kjer boste imeli mir za nekaj časa ter namočite vaše nohte v toplo olje. Sprostite se ter nežno in počasi masirajte vaše nohte, posebno pozornost pa namenite obnohtni kožici. Olivno in kokosovo olje ter vitamin E v olju bodo nahranili vaše nohte in jim dali sijaj, medtem ko bodo eterična olja dodala antibakterijske in protiglivične lastnosti vaši negi nohtov in obnohtne kožice.

5. Ko končate, s čisto krpo obrišite vaše nohte do suhega in občudujte njihov čudovit sijaj! To olje za nohte in obnohtno kožico se lahko uporablja dnevno in se bo obdržalo v neprodušno zaprti, sterilizirani posodi. Vendar pa se najlepše uporablja pri prijetno topli temperaturi, zato je priporočljivo, da pred vsako uporabo naredite novo.

Nanosi : 2

Čas priprave :    15 Minut

Namen uporabe : Obnohtna kožica, nohti

Vrsta recepta : Nega nohtov

Sestavine : Kokosovo olje, eterično olje sivke, eterično olje limone, olivno olje, vitamin E v olju