To pomirjujočo parno kopel za obraz sestavljajo dve dišeči zelišči, nabiti z eteričnimi olji. Sivka pomaga koži pri celjenju in deluje protivnetno. Kamilice so antibakterijske in bodo pri tem receptu pari pomagale k razvajanju vaše kože. Ta čudovita parna kopel za obraz vam bo pomagala pri počitku in relaksaciji.

Parna Kopel Za Obraz Iz Sivke In Kamilice

Sestavine

2 žlici posušenih sivkinih cvetov

2 žlici posušenih cvetov kamilice (če jih ne morete najti, lahko uporabite vsebino kamilične čajne vrečke)

500ml vrele vode


Navodila

1. Postavite zelišča v veliko skledo.

2. Zelišča prelijte z dovolj vrele vode, da zapolnite skledo. Pustite 2-3 minute, da se voda rahlo ohladi. Nastavite vaš obraz nad skledo. Čez glavo si obesite čisto brisačo, da pokrije tako vas kot skledo. Z obrazom se ne dotikajte vode.

3. Poskrbite, da boste našli udoben prostor za sedenje, medtem ko uporabljate parno kopel. Sprostite se, zaprite oči in vdihujte dišave približno 5 minut. Če boste začutili vrtoglavico ali pregretost, prenehajte takoj. Na koncu uporabite toner, da ohladite kožo in zaprete pore.

4. Priporočljivo je, da te parne kopeli za obraz ne uporabljate več kot enkrat do dvakrat na teden. Parno kopel morate porabiti takoj, saj je ne morete shraniti. Posušena zelišča lahko hranite vsako posebej do leta dni, po tem času pa bodo začela izgubljati dišave, zato je najbolje, da jih hranite v zaprtem prostoru, stran od sončne svetlobe

Nanosi : 1

Čas priprave :    10 Minut

Namen uporabe : Obraz

Vrsta recepta : Parna kopel za obraz

Sestavine : Kamilice, sivka