SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
1 stebelna zelena (približno 500 g), 1 čebula, 4 piščančji fileji (približno 500 g), sol, sveže zmlet poper, 2 žlici olja, 400 ml čiste kurje juhe, ½ žlice pehtranovih listov in 30 g kaper.

 

Zeleni odrežemo nastavek za koreninice. Stebla operemo in jim odstranimo niti. Zelenje prihranimo. Stebla počez narežemo na tanke rezinice. Čebulo olupimo in sesekljamo. Piščančje fileje oplaknemo pod mrzlo vodo, do suhega popivnamo in po vseh straneh krepko natremo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo olje, položimo nanj fileje in jih po vseh straneh krepko opečemo. Opečene vzamemo iz ponve, vanjo pa stresemo zeleno in čebulo. Oboje opražimo, začinimo s soljo in poprom ter vročino znižamo. Prilijemo kurjo juho in zelenjavo odkrito kuhamo 7 minut. Fileje damo nazaj v ponev, pokrijemo in jed dušimo 10 minut. Vmes fileje enkrat obrnemo. Prihranjeno zelenje in pehtran drobno narežemo in skupaj s kaprami dodamo jedi. Vse skupaj naj se še nekaj minut duši na šibki vročini.

Za prilogo k jedi, ki je gotova že v dobrih 20 minutah, ponudimo mešanico dolgozrnatega in divjega riža ali krompirjev pire. Če nam stebelna zelena ne ugaja, jo lahko nadomestimo z enako količimo svežega, olupljenega paradižnika, količino juhe pa zmanjšamo na 125 ml.