Piercing da ali ne?

Piercing

 

Zgodovina prebadanja kože

Prvo prebadanje kože je bilo najdeno na mumificiranem truplu starem več kot pet tisoč let. Najprej so se pojavili piercingi v ustnicah in na obrveh. Piercingi v nosu pa s bili zaznani nekje 1500 let pred Kristusom. Prebadanje kože se je razširilo po drugi svetovni vojni.

Zakaj si se odločila za to?

Gre za odločitev, ki seveda ne more nastati nepremišljeno in zato, ker si je to na primer omislila tudi tvoja prijateljica ali kakšen tvoj idol. O tem moraš biti zares prepričana in imeti tudi dovoljenje staršev. Ob vsem je najpomembnejše to, da zares izbereš strokovnjaka, ki bo uporabil sterilno sredstvo za prebadanje kože. Dobro veš in zavedaj se, da če gre kaj narobe in se okužiš, poti nazaj ni. Bodi prepričana in zares raje dvakrat preveri, če je vse tako kot je potrebno. Ge za tvoje telo zato bodi do njega odgovorna.

Kaj je pomembno?

- Sami po sebi piercingi niso nevarni, če jih seveda naredi strokovnjak in so tako pravilno narejeni. Potem pa je potrebno imeti še skrbno in pravilno nego.
- Pred prebadanjem ne smeš biti pod vplivom drog, alkohola ali kakšnih zdravil. Vse to vpliva na odziv telesa, lahko se poveča krvavitev, ti postane slabo,… Rana se tako tudi počasneje celi in vse lahko pripelje tudi do zapletov.
- Pred postopkom se moraš čim bolj umiriti, prej kaj zdravega pojesti, biti dobro naspana, pa bo tako tudi bolečina in vse manj prisotno.
- Lahko se zgodi, da začne telo piercing zavračati in ga noče sprejeti. Takrat se moraš posvetovati s strokovnjakom, ki ti je piercing naredil. Nikar ne čakaj, saj se lahko vse skupaj zelo grdo zagnoji ali pa nastane krasta in piercing preprosto odpade in pusti večno grdo brazgotino. Tudi če bo potrebno piercing odstraniti, je to boljše kot grda brazgotina, poleg tega pa se bo prej ko ga boš odstranila, tudi manj poznalo in boš lahko čez nekaj časa postopek ponovila.

Nega piercinga

- Rano je potrebno večkrat dnevno čistiti s fiziološko raztopino. Zaradi otekline, ki nastane po posegu je na začetku potrebno vstaviti večji uhan. Kasneje ga lahko zamenjate za manjšega. Mesta vboda se ne dotikaj z nečistimi rokami. Na rano moraš prilepiti obliž. Tako fiksiraš uhan in s tem preprečiš vnetje rane.
- Za nego piercinga v ustih je najbolj priporočljivo izpiranje z ustno vodo, ki jo dobiš v vsaki lekarni. Poskušaj se izogniti toplim napitkom saj ti namreč povečujejo oteklino. Priporoča se mrzla hrana in napitki, saj hlajenje blažilno vpliva na rano.
- Vse o negi piercinga in trajanju celjenja se pozanimaj pri strokovnjaku. Naj ti poda natančna navodila katerih se potem tudi skrbno drži. Če si se odločila za to, potem tudi če opaziš, da se rana lepo celi do konca upoštevaj vsa navodila in izvajaj nego dokler ne bo vse popolnoma zaceljeno. Pozanimaj se tudi o nadaljnji negi po zaceljeni rani.

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
  • PLAČILNE METODE:
  • paypal
  • PredračunPredračun
  • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
  • paypalVarno plačilo
Copyright © 2019 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.