SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
1 zelena paprika, 1 čebula, 2 stroka česna, 2 žlici masla, 1 šopka peteršilja, 400 g drobno zmletega piščančjega mesa brez kosti in kože, sol, poper, 1 žlica paradižnikove mezge, po ščepec majarona, rožmarina, timijana in origana, 1 jajce, 2 rumenjaka, 3 žlice smetane, belih drobtin po potrebi in maslo za pečenje.

 

Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na drobne kocke. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo, stresemo nanj čebulo in jo pražimo, dokler ne postekleni. Dodamo papriko in skupaj še malo opražimo. Odstavimo in ohladimo. Peteršilj oplaknemo pod mrzlo vodo, dodobra otresemo, listke potrgamo s stebelc in drobno sesekljamo. Zmletemu piščančjemu mesu primešamo ohlajeno vsebino ponve, česen, peteršilj, sol, poper, paradižnikovo mezgo, majaron, rožmarin, timijan in origano, celo jajce, rumenjaka, smetano in toliko drobtin, da nastane povezana zmes. To temeljito zmešamo in za 20 minut postavimo v hladilnik.

Iz ohlajene mase oblikujemo 4 ploske ovalne hlebčke. V ponvi segrejemo maslo, položimo nanj polpete in jih na srednje močni vročini pečemo, dokler lepo ne porjavijo. Sredi pečenja jih z lopatico previdno obrnemo.
Pikantne piščančje polpete teknejo tudi marsikomu, ki se je običajno pripravljenega piščanca že naveličal. Poleg pripravimo krompirjevo in kumarično solato.