Koža bo mehka, gladka in prožna.

piling za obraz


Olivno olje - katero je najbolj primerno?
Biološko predelano olivno olje lahko uporabimo za kožo po telesu, za obraz pa je takšno olje neprimerno saj je premočno. Tako je za obraz najbolje uporabiti prečiščeno olivno olje. 

Sol
Zmeraj uporabimo morsko sol, saj je zelo bogata z minerali. Poleg klora in natrija, ki sta osnovni sestavini soli, vsebuje precej magnezija, kalcija in broma, v zelo majhnih količinah pa je zastopan tudi fluor, ki je nepogrešljiv tudi pri negi zob in kalij. Morska voda vsebuje 84 mineralov, ki jih najdemo tudi v človekovem telesu. Kar štiriindvajset je življenjsko zelo pomembnih, zato človek ne bi preživel, če bi kateri koli od njih manjkal v telesu.

Priprava pilinga
Sestavine med sabo dobro premešamo, da dobimo dokaj gosto emulzijo. Nanesemo jo na telo. Začnemo pri nogah in končamo na vratu. Posebej se posvetimo predelamo na telesu, kjer nastaja trda koža. To so komolci in podplati.
Takšno masko na koži pustimo delovati minimalno 5 minut,
nato pa speremo z vodo iz telesa. Po tem telo natremo z olivnim oljem. Če pa imamo več časa si lahko po peelingu pripravimo kopel, kateri smo dodali 1dcl olivnega olja. 
Med tem pa pijemo navadno vodo, kateri smo dodali morsko sol. Obvezno se po kopeli zavijemo v brisačo ali kopalni plašč in počivamo. 

Vzemite si čas, in s takšnim pilingom razvajajte svojo kožo enkrat na 10-14 dni.