SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
4 piščančja bedra (po približno 250 g), sol, sveže zmlet poper, 20 g prečiščenega masla, 750 g paradižnika, 150 g majhnih šampinjonov, 30 g masla ali margarine, 1 strok česna, 1 čebula (50 g), 100 ml čiste kurje juhe in 2 žlički bazilikinega pesta.

 

Piščančja bedra oplaknemo, do suhega popivnamo in natremo s soljo in poprom. V veliki ponvi segrejemo prečiščeno maslo, položimo nanj piščančja bedra in jih na zmerni vročini pečemo 35 do 40 minut, Vmes jih večkrat obrnemo. Medtem paradižnike za 30 sekund potopimo v krop, prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in razrežemo na četrtine. Odstranimo semena. Šampinjone očistimo, odrgnemo s papirnato brisačko in razpolovimo. V kozici segrejemo maslo ali margarino, dodamo šampinjone in jih opražimo. Česen in čebulo olupimo, drobno sesekljamo in dodamo k šampinjonom. Posolimo in popopramo. Dodamo paradižnik, zalijemo z juho, zmešamo in dušimo približno 10 minut Začinimo s pestom in po potrebi dosolimo in dopopramo. Paradižnikovo prilogo ponudimo k pečenim piščančjim bedrom.