SESTAVINE ZA 6-8 OSEB:
2 nepovoskani limoni, 8 piščančjih beder (po 250 g), sol, sveže zmlet poper, 1 vejica rožmarina, 3 žlice olivnega olja, 5 strokov česna, 1 kozarček (150 g) razkoščičenih zelenih oliv in 100 ml suhega belega vina.

Limoni operemo z vročo vodo, do suhega obrišemo in zelo tanko olupimo. Lupino narežemo na ozke trakce. Olupljeni limoni ožmemo. Piščančja bedra oplaknemo, do suhega obrišemo in v sklepu prerežemo. Kose natremo s soljo in poprom. Z rožmarinove vejice posmukamo za 1 žlico iglic. Zmešamo jih z 1 žlico olivnega olja in 100 ml limoninega soka. Meso damo v skledo, prelijemo z mešanico, pokrijemo in 30 minut mariniramo. V pekač nalijemo preostalo olje, ga segrejemo, položimo nanj odcejene kose mesa in jih na vsaki strani pečemo 5 minut. Česen olupimo, narežemo na tanke ploščice in jih potresemo po mesu. Na vrh položimo rožmarinovo vejico. Pekač postavimo na drugo poličko od spodaj v pečico, ki smo jo segreli na 250 stopinj C, in piščančja bedra pečemo 30 minut. Medtem olive razpolovimo. 10 minut pred koncem peke meso potresemo z olivami in trakovi limonine lupine.