SESTAVINE ZA 2 OSEBI:
4 piščančji fileji (po 100 g), sol, sveže zmlet poper, 2 žlici prečiščenega masla, 2 zreli hruški, 20 ml hruškovega žganja, 125 ml smetane za stepanje in sveže nariban muškatni orešček.

 

Piščančje fileje oplaknemo z mrzlo vodo in do suhega popivnamo. Natremo jih s soljo in poprom. V ponvi segrejemo 1 žlico prečiščenega masla, na vroče položimo fileje in jih spečemo. Vmes jih obrnemo. Pečene vzamemo iz ponve in zavijemo v aluminijasto folijo. Maščobo iz ponve odlijemo. Hruški operemo, olupimo, razpolovimo, razpečkamo in narežemo na tanke krhlje. V ponev damo drugo žlico prečiščenega masla in ga segrejemo. V ponev zložimo hruškove krhlje in jih spečemo na šibki vročini. Rahlo jih posolimo in popopramo, s penovko preložimo na krožnik, pokrijemo z aluminijasto folijo in imamo na toplem. V ponev zlijemo žganje in krepko podrgnemo po dnu. Prilijemo smetano, zavremo in malo pokuhamo. Piščančje prsi damo v omako in jih v njej pogrejemo. Na pogreta krožnika lepo naložimo hruškove krhlje in poleg njih po dva fileja. Omako začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter jo zlijemo na meso