SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
1 za peko pripravljen piščanec (približno 1,2 kg), 2 rdeči papriki, 500 g naravnega polnomastnega jogurta, 6 strokov česna (če je to komu preveč, naj vzame manj), 2 žlički sladke rdeče paprike, ½ žličke zmletega ingverja, 1 žlička soli, malo kajenskega popra in peteršiljevi listki za okras.


Piščanec v jogurtovi omakiPiščanca zunaj in znotraj oplaknemo, popivnamo in razrežemo na 8 kosov. Po želji odstranimo kožo. Papriki razpolovimo, očistimo in operemo. Polovice narežemo na zelo majhne kockice. V široko skledo damo jogurt in dodamo kockice paprike. Česen olupimo in stisnemo poleg. Dodamo začimbno papriko, ingver, sol in kajenski poper ter vse skupaj dobro zmešamo. V mešanico vložimo kose piščanca in jih z njo tudi premažemo. Skledo pokrijemo in piščanca za pol dneva postavimo v hladilnik. Vmes kose večkrat obrnemo. Potem vsebino sklede preložimo v visok pekač in zavremo. Ko kratko prevre, vročino znižamo na šibko, pekač pokrijemo in piščanca počasi dušimo slabo uro. Nekaj pred koncem dušenja pokrov odkrijemo. Med dušenjem večkrat premešamo, da se jogurtova omaka ne bi prijela. Peteršiljeve listke oplaknemo, popivnamo in potresemo po jedi. Poleg ponudimo rezance ali dolgozrnati riž.

V jogurtu se med dušenjem radi naredijo kosmiči. To je popolnoma naravno, na okus pa ne vpliva.