Dober vpliv vodne masaže na celulit je znan: zmanjšuje otekline, spodbuja cirkulacijo krvi in zmanjšuje nadležne blazinice. Obstaja terapija, ki podvoji dobrodejne učinke vodne masaže in še hitreje odpravlja blazinice in pomarančno kožo.

 
Podvodna proticelulitna masaza

To je ‘podvodna masaža’, novost, ki so jo razvili wellness centri in toplice. Ta izkorišča lastnosti vodnih curkov, ki jih imamo pri vodni masaži, vendar jih izolirajo v eno črpalko, ki jo usmerijo neposredno na območja s celulitom.

Več kombiniranih terapij

Pri vodni masaži nas vodni curki pod pritiskom ne dosežejo na vseh mestih, vendar pa (če imamo vodni curek z zunanjim upravljanjem) ga lahko usmerimo na točno določene predele, kot so noge, stegna in zadnjica: ko vodni curek usmerimo na te predele telesa, ta ‘bombardira’ blazinice, spodbudi hitrejši pretok krvi in raztapljanje maščobnih celic, ki dajejo videz pomarančne kože.
• Vse skupaj pa pospremi ročna limfna drenaža, ki spodbudi premikanje tekočin, ki zastajajo v tkivih, in jih usmeri proti prebavnim potem.
• Z eno samo masažo dobimo tako različne terapije, ki istočasno vplivajo na različne vzroke celulita in spodbudijo pravilno delovanje tkiv, učinki pa so tudi hitro vidni.

Podvodna masaža je podobna vodni masaži, a je še uspešnejša. Namesto veliko vodnih curkov na nas usmerijo le enega, ki je pod visokim pritiskom, in sicer na najobčutljivejše predele. Rezultat: hiter učinek, ki spodbudi cirkulacijo in raztaplja celulitne blazinice

Uvodni pregled

Preden pa gremo na masažo, je vedno potreben zdravniški pregled, kjer nam zdravnik pove, ali bo na nas (zaradi naših fizičnih lastnosti) terapija vplivala učinkovito in ali bi lahko imela kakšne stranske učinke. 
• Zdravnik preveri splošno zdravstveno stanje, ali obstajajo kakšne težave, ki bi jih lahko občutili na žilni terapiji, in če je prisoten celulit, preveri, na kateri stopnji je, poleg tega pa pregleda tudi celoten obtočni sistem.
• Glede na rezultate pregleda nam predpiše terapijo in kolikokrat bomo morali masažo ponoviti za učinkovit rezultat.

Težave s cirkulacijo

Celulit je sprememba veznih tkiv, to je tkiv, ki so sestavljena iz maščob, elastičnih vlaken in žil, ki se nahajajo med mišicami in kožo. 
• Povzročijo ga različni dejavniki, na primer preveč sedenja, nepravilna prehrana, kajenje, predvsem pa upočasnitev krvnega obtoka in limfe v predelu nog.

Prva stopnja
Kadar krvi ne uspe pravilno priti čez vene in limfe (v kateri so celice, ki odnašajo odpadne snovi in toksine), se vse odvečne snovi ne izločijo pravilno iz telesa in se zaustavljajo v tkivih, kjer se shranjujejo v prostore med celice in maščobo.
• V tem položaju se zaustavljene tekočine začenjajo oprijemati žil in jih stiskati, zaradi česar je cirkulacija krvi še počasnejša. Rezultat: v veznem tkivu se začnejo tvoriti razpršene otekline (edemi), kar predstavlja prvo stopnjo celulita.
 
Druga stopnja 
Po preteku določenega časa se zaradi upočasnjene cirkulacije krvi začnejo celice vnemati in otrpnejo, postajajo vse bolj vlaknaste in se začenjajo skrivati v maščobne celice, ki se spremenijo v serijo majhnih otrdin. Te so najprej globoko pod kožo (vidi se jih le, če kožo stisnemo), pozneje pa postajajo vedno bolj površinske in vidne. Drugo stopnjo celulita imenujemo tudi ‘pomarančna koža’.

Tretja stopnja
Ko na koži opazimo veliko vozlov in vdolbin, pomeni, da se je celulit razvil v tretjo stopnjo, ko so tkiva že vneta in maščobne celice izolirane v kompaktnih blazinicah.
 
Terapija
Potopimo se v kad z vodo, ki ima temperaturo od 38 do 39 stopinj Celzija, lahko pa se zniža tudi na 35 do 37 stopinj, če imamo nizek pritisk ali če ne prenesemo daljšega namakanja v vroči vodi.
• Maser se postavi ob bok kadi in usmeri cev posebne črpalke s curki na problematična mesta. 
• Preden začne masažo, nastavi pritisk, s katerim bo voda tekla iz cevi, in sicer glede na količino in stopnjo celulita. 
• V prvi stopnji celulita lahko curek usmeri le na omejeno cono, v tem primeru je bolj uporaben en nitkast curek, ki spodbuja delovanje kapilar in pravilno oksigeniranje tkiv.
• Če pa je problem starejšega datuma, so bolj uporabni obilnejši curki in pod visokim pritiskom, da lahko prodrejo globlje in istočasno masirajo tudi zelo odporne blazinice.