Poletno ličenje


Poletno ličenje

Kako se torej naličiti, da bo prav. Predvsem minimalizirajte uporabo ličil, saj poznate rek 'manj je več', in izberite lahke in nežnejše teksture, da bo koža lahko zadihala.

Naj vam bodo v pomoč naslednji napotki:
- Poleti je najbolje uporabljati kremo za obraz, ki ne vsebuje maščob, temveč le veliko vlage.

- Težki pudri v poletni vročini na koži delujejo še bolj umetno. Predvsem pa še enkrat: poletje je čas, da koži pustimo dihati, zato se rajši poslužujte česa lahkotnejšega, na primer obarvane vlažilne kreme, izberite takšno, ki ne vsebuje maščob. Za tiste pa, ki puder uporabljate tudi poleti: izberite obstojen puder, ki ne vsebuje olja in je nekomedogen (to pomeni, da ne maši por). Zavedajte se, da so klasični pudri namenjeni običajni uporabi, ne sončenju, kljub temu da ima večina pudrov na trgu zaščitni faktor najmanj15.

- Lep učinek na ličnicah boste dosegle z iluminatorji, saj bo igra svetlobe naredila svoje; tako bo koža dobila lep, zdrav sijaj.

- Navadno maskaro zamenjajte za vodoodporno. Naj črno barvo zamenja rjava.

- nadenite si tako imenovani 'mineralni make-up'. Gre za pudre, senčila, rdečila in druga ličila, ki niso dražljiva za kožo in hkrati nudijo visoko UV-zaščito.

- V drogerijah se dobijo zelo tanki, napudrani lističi, ki vpijajo odvečno maščobo. Položite jih na potne in sijoče dele, vendar z njimi ne drgnite, ker boste tako le razmazali maščobo.

- Pospravite senčila v prahu, kremna senčila so v vročini precej bolj obstojna.

- Če imate mastno kožo, namesto dnevne kreme in kot podlago za ličenje preizkusite lahko vlažilno formulo, kot je na primer vlažilni losjon, ki ne vsebuje maščob in nadzira izločanje olja ter hkrati vlaži.

- Da boste preprečile svetenje kože in nabiranje ličil v porah, si obraz popršite z osvežilnim tonikom ali vodo v pršilu, ki vas bo hkrati ohladila in utrdila lička.

- Bleščila in šminke po navadi temeljijo na voskih, kar pomeni, da so topljiva v vročini, zato jih ne nosite s seboj v torbici. Za ličenje izberite prosojne odtenke in rdečila, ki vsebujejo zaščito pred soncem, saj je koža na ustnicah tanka in se rada opeče. Za poleti si lahko privoščite bolj drzne barve, kot je rožnata ali na primer barva fuksije, ki je letos moderna.

- Rdečilo v prahu v vročini obtiči na površini kože in deluje zelo umetno, zato raje izberite kremno rdečilo, ki bo na licih obstojno tudi v vročini in vlagi. Izberite žive odtenke, ki se lepo podajo zagoreli koži, če pa si želite nekaj nežnejšega, jih le s prsti nekoliko bolj vtrite v kožo. Z naraščajočo temperaturo bo rdečilo postalo bolj vidno, posebej lepo pa bo videti, ko bo koža oddala kanček potu.

Ne pozabite na lase, ki si poleti zaslužijo še posebno skrb, saj jih sonce in morska voda nekoliko izsušita. Zato si za na plažo priskrbite zaščito za lase v obliki negovalnega olja ali gela, odlična izbira bo tudi klobuček, ki pred vročino ne bo zaščitil samo las, temveč tudi kožo in celotno glavo, za dodatno piko na i pa naj poskrbijo še očala.

 

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
  • PLAČILNE METODE:
  • paypal
  • PredračunPredračun
  • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
  • paypalVarno plačilo
Copyright © 2019 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.