SESTAVINE ZA 2 OSEBI:
50 g solatne kumare, 100 g lisičk, 50 g mlade čebule, 2 žlici masla, 1 žlica olja, 2 fileja gojene postrvi (po 150 g), sol, sveže zmlet poper, 80 ml čiste zelenjavne juhe, 2 žlici belega vina, 3 žlice smetane za stepanje, 2 žlici limoninega soka in kajenski poper.

 

Kumaro olupimo in razpolovimo. Odstranimo semena in polovici narežemo na rezine. Lisičke operemo in očistimo. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. V ponvi segrejemo maslo in olje. Ribja fileja oplaknemo in do suhega popivnamo. Položimo ju na vročo maščobo in pečemo 5 minut. Vmes ju obrnemo. Pečena posolimo, popopramo, preložimo na kos aluminijaste folije in zavijemo. Na sok v ponvi damo kumaro, lisičke in čebulo ter pražimo 5 minut. V lončku 5 minut kuhamo zelenjavno juho, vino in smetano. Nastalo omako začinimo s soljo, limoninim sokom in kajenskim poprom. Pečena fileja damo na krožnika, razdelimo nanju gobe z zelenjavo in prelijemo z omako.