Prava pričeska za tvoj obraz

Prava pričeska je tista, ki bo poudarila najlepše na vašem obrazu in prikrila majhne napake. Predvsem pa tista, ki bo obliko vašega obraza najbolj približala idealni obliki, ovalu.


pričeska


Okrogli obraz

Če imate okrogel obraz, ste nedvomno že velikokrat slišali, da ljudje s takim obrazom na pogled ne morejo biti drugačni kot vsaj malo predebeli. A to še zdaleč ni res. Pričeski, ki vam ga bosta »zožili«, sta valovit bob in dolgi ravni prameni različnih dolžin. Za prvo naj vas frizer postriže v več plasteh in pusti najdaljšo dolžino do konice brade. Lasje naj ne bodo nikoli prestrogo počesani, prečko pa si naredite nekaj centimetrov od sredine lasišča. Pazite, da lasje ne bodo preveč pokrivali obraza, ampak ga le lepo uokvirjali. To mu bo pomagalo dodati nekaj navidezne dolžine. Kodri naj bodo veliki. Pri dolgih laseh s plastmi v različnih dolžinah naj bo dolg tudi frufru. Tudi pri tem stilu se češite na stran, nagajive pramene pa ukrotite z opaznimi lasnicami.

Dolgi obraz

Če imate dolg obraz, vam bo pristajalo kar nekaj pričesk. Pazite le, da bodo uravnotežile dolžino obraza. Najlažje boste to dosegli s kratkimi ali srednje dolgimi lasmi in dolgim frufrujem, ki naj vam delno pokrije čelo in tako navidezno skrajša obraz. Pri dolgem obrazu si lahko privoščite zelo bujno pričesko z veliko plastmi. Izogibajte pa se dolgim ravnim lasem, saj vaš obraz le še podaljšajo. Tudi po fantovsko pristrižene kratke pričeske niso za vas, saj bo vaša glava videti prevelika. Ustavite se pri dolžini do brade in pazite, da bo pričeska najbolj bogata v višini lic, saj bo tako vaš dolgi obraz najbolj uravnotežen. Pravi za vas so tudi vse vrste kodri in valovi.

Kvadratni obraz

Kvadraten obraz ima zelo močno in poudarjeno linijo čeljusti, zato je vaša glavna naloga, da to ostrino omilite. Nikoli ne izbirajte pričeske po najlepši sliki v katalogu, ampak bodite pozorni na obliko obraza pri modelu. Najboljša izbira za vas so okrogle pričeske in pričeske z nekaj plastmi. Dolžina naj bo kratka in srednje dolga, frufru pa dolg in na strani, da prikrije premočno čeljust. Izogibajte se dolgim in ravnim pričeskam, ki kvadraten obraz le še bolj poudarijo in ga naredijo še izrazitejšega. Napačna izbira so tudi ravni frufruji, preča na sredini glave in pričeske v eni sami dolžini. Če vas vleče k pažu, naj bo ta zaključen tako, da z obeh strani pada proti ustnicam in prikrije linijo čeljusti.

Srčasti obraz

Srčast obraz ima izrazito koničasto brado in linijo čeljusti precej ožjo od čela. Za to obliko je morda najtežje najti pravo pričesko, nikakor pa ne nemogoče. Tudi tu vam bo v največjo pomoč frufru, ki naj bo pristrižen v več plasteh, s čimer bo pozornost s čela usmeril proti očem. Najkrajši prameni naj se končajo pri vrhu obrvi, najdaljši pa pri kotičkih očes. Glavna naloga vašega frizerja je, da zapolni prostor okoli vaše brade, zato naj bodo tam lasje pristriženi v več plasteh ali pa jih nosite skodrane. Nikakor pa se ne dajte zapeljati kakršnimkoli strogim in ravnim linijam. Te preprosto niso za vas.

Ovalni obraz

Ovalen obraz je 1,5-krat toliko dolg kot širok in je – vsaj za pričeske – idealne oblike. Če imate to srečo, da imate ovalen obraz, se vam ni treba niti za trenutek spraševati, ali vam bo neka pričeska pristajala. Bo in pika. Ženske z ovalnim obrazom imajo lahko vse – kratko, dolgo, polikano, valovito, frufru, pramene, ki padajo na obraz, popolnoma simetrično ali čisto nesimetrično pričesko. In vedno bodo videti, kot da je bila izumljena za njihov obraz. Le nekaj stvari je, na katere bodite pozorni. Pri ovalnem obrazu lahko s pričesko še posebej dobro poudarite najlepše na njem. Vrhnja plast las naj sega ravno do tam, kamor želite usmeriti pogled – do oči, ust ali brade.

Oblika diamanta

Za obraz, ki je najširši pri ličnicah, ozek pa v višini čela in brade, pravimo, da ima obliko diamanta. Pričeska, ki jo iščete, če imate tako obliko obraza, naj doda širino čelu in omehča ličnice. Tako boste dobile navidezno obliko ovala. Lasje naj bodo na in ob čelu postriženi v več plasteh in nekoliko valoviti. Nasploh so kodri dobra izbira za vas, če je le pričeska oblikovana tako, da lase ob čelu nekoliko privzdigne. Podala se vam bo tudi dobro oblikovano asimetrično striženje.

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
  • PLAČILNE METODE:
  • paypal
  • PredračunPredračun
  • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
  • paypalVarno plačilo
Copyright © 2019 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.