Tisti, ki ste preizkusili že nešteto diet, pa nobena ni rodila sadov, se lahko kot rešilne bilke oprimete lunine diete oziroma posta ob ščipu. Ta vas zagotovo ne bo razočaral, prav nasprotno, temeljito bo očistil vaše telo od znotraj, hkrati se boste ob pitju sadno-zelenjavnih sokov počutili odlično z novo zalogo energije.

prazen-kroznik-ob-polni-luni

 

 

Spremljajte mene

Za hujšanje po Luni je treba vestno spremljati njene mene. Kajti niso vse enako dobre za začetek diete. Najbolj priporočljivo je s kratkim, eno- ali največ tridnevnim postom ob sadno-zelenjavnih sokovih začeti dieto ob polni Luni. V tem času boste kilograme najlažje izgubili z uživanjem napitkov iz korenja, redkvice, rdeče pese in zelene, ki jih preprosto pripravite v električnem mešalniku ter popijete sveže. 

Mavrično hujšanje
Po končanem postu nadaljujte z uravnoteženo, manj mastno prehrano do mlaja. Astrološki nutricionisti priporočajo, da v tem obdobju živila izbirate po barvi (tako imenovano mavrično hujšanje) oziroma jih prilagodite zodiakalnemu znamenju, v katerem je tisti čas Luna.

-Luna v biku, devici ali kozorogu narekuje modra živila (radič, jajčevci, slive, modro grozdje: pomirjajo razdražen želodec, zavirajo apetit).

-Ko je Luna v ovnu, levu ali strelcu, se najbolje obnesejo rdeča živila (rdeči ribez, maline, rdeča jabolka ali paradižniki: aktivirajo jetra, pospešijo razstrupljanje telesa, organizmu dovajajo železo).

-Luna v dvojčkih, tehtnici in vodnarju zahteva rumena živila (limone, paprika, banane, koruza, riž in ananas: pomagajo pri presnovi in vzpostavljanju zdrave črevesne flore).

-Ob Luni v raku, škorpijonu in ribah segajte po zelenih živilih (brokoli, zeleni beluši, grah, špinača, zelje, por, koromač, kumarice, zelena koleraba: pospešijo izmenjavo snovi v telesu).  

Nadvse preprosto Lunino hujšanje bo z vas v dobrih 14 dneh (od začetka ščipa do konca mlaja) oklestilo celo do 3 kilograme, seveda če se boste v tem času odpovedali sladkarijam ter mastnim in ocvrtim skušnjavam in na jedilniku imeli čim več od zgoraj naštetih jedi.

 

Lunin koledar vam za vsak dan v letu pokaže, v katerem astrološkem znamenju je Luna in ob katerem času vstopi v naslednje znamenje. Prav tako vključuje njene faze - od mlaja do ščipa. S hujšanjem je najbolje začeti ob polni Luni ter ga z uravnoteženo manj mastno prehrano nadaljevati do konca mlaja. Najslabše za začetek diete pa je čas ob prvem krajcu. V dneh rastoče Lune ima namreč človek močan apetit in željo po sladkem. Vse, kar zaužije, se mu hitro pozna na tehtnici, prebava je slaba, prav tako ni prave motivacije za gibanje.

 

Najboljši dnevi za začetek hujšanja v letu 2017

  
Mesec Dan polne Lune Čas Dan v tednu
Januar 19 21. 22 Sreda
Februar 18 8. 36 Petek
Marec 19 18. 11 Sobota
April 18 2. 45 Ponedeljek
Maj 17 11. 09 Torek
Junij 15 20. 14 Sreda
Julij 15 6. 40 Petek
Avgust 13 18. 58 Sobota
September 12 9. 27 Ponedeljek
Oktober 12 2. 06 Sreda
November 10 20. 17 Četrtek
December 10 14. 37 Sobota