SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
Za testo: 2 dag masla, 6 dag moke, ščepec soli, 1 žlička sladkorja v prahu, 2 jajci in 5 žlic mleka. Olje za peko. Za nadev: 8 dag masla, 4 žlice sladkorja, 1 vrečka vaniljevega sladkorja, 4 rumenjaki, 50 dag skute (20 % maščobe), 10 dag v rumu namočenih rozin, ščepec soli in naribana lupina 1/2 nepovoskane limone. Za preliv: 1/8 l mleka in 1 jajce. Sladkor v prahu za posip.

 

Maslo za testo razpustimo v ponvici in malo ohladimo. V skledi umešamo moko, sol, sladkor v prahu, jajci in mleko ter primešamo tekoče maslo.V ponvi na vročem olju spečemo približno 8 zelo tankih palačink.

Za nadev kremasto stepemo maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Postopoma vtepemo rumenjake. Rahlo primešamo skuto, rozine, sol in limonino lupino.

Na vsako palačinko namažemo približno 2 žlici nadeva in jo zvijemo. Nadevane palačinke zložimo v nepregorno posodo. Za preliv razžvrkljamo mleko in jajce in z mešanico prelijemo palačinke.

Posodo postavimo v pečico, jo prižgemo na 225 °C in palačinke prepekamo približno 30 minut. Pečene potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Seveda so tudi te palačinke glavna jed. Recept izvira iz avstrijske kuhinje, ki upravičeno slovi tudi po izvrstnih sladkih dobrotah.