SESTAVINE ZA 4 KRUHKE:
4 rezine polnovrednega kruha za opekanje, 100 g svežega sira, 50 g polnomastne skute, 6 žlic mleka, po pol šopka drobnjaka, kopra in peteršilja, 100 g gaude, 100 g rdeče zelenjavne paprike, zeliščna sol, sveže zmlet poper in začimbna paprika.

 

Rezine kruha malo opečemo. Sveži sir, skuto in mleko gladko umešamo. Zelišča oplaknemo, do suhega popivnamo in drobno sesekljamo. Gavdo naribamo, zelenjavno papriko operemo, očistimo in narežemo na zelo majhne kockice. Vse skupaj primešamo mešanici s skuto. Po okusu začinimo s soljo, poprom in papriko. Rezine kruha namažemo, položimo pekač za piškote in 15 do 20 minut prepekamo v pečici, ki smo jo segreli na 175 stopinj C.

Kruhki so polnovredni, pikantni in zelo primerni za prigrizek ob kozarcu vina. Namaz lahko naredimo vnaprej in pokritega shranimo v hladilnik.